“Οι θησαυροί της Αγοράς Μοδιάνο” | Σαρακοστιανά – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

“Οι θησαυροί της Αγοράς Μοδιάνο” | Σαρακοστιανά

oi thisavroi tis agoras modiano sarakostiana.jpg

12/04/2024


Καλωσορίζοντας την περίοδο της Σαρακοστής ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας “Οι θησαυροί της Αγοράς Μοδιάνο” | Σαρακοστιανά στον εμβληματικό, ανακαινισμένο χώρο της Αγοράς Μοδιάνο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

Στο 2ο επίπεδο της Αγοράς, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για το Masterclass, ανακαλύψαμε μυρωδιές και γεύσεις, που μας ταξίδεψαν από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα της παράδοσης. Μας γέμισαν με Ανοιξιάτικη διάθεση και μας προετοίμασαν για την Πασχαλινή περίοδο.

Τα βήματά μας καθοδήγησαν η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης. Εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories και η Σύλβια Κουμεντάκη Director / Gastronomy Events’ Specialist & Consultant της εταιρίας Chef Stories.

Τα προϊόντα που επιλέχτηκαν και που μας εξέπληξαν με τη νοστιμιά και την καινοτομία τους, παράγονται από καταξιωμένους επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα και πωλούνται στα καταστήματα της Αγοράς Μοδιάνο.

Δοκιμάσαμε τσάι berry mix από το κατάστημα Bahar και ξεκινήσαμε με μοναδικούς μεζέδες όπως μελιτζανοσαλάτα με καπνιστό τσάι και πίκλα καρότου από το κατάστημα Wise Greece.  Που συνοδέψαμε με ούζο Λίνου από τον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου Λέσβου. Ανακαλύψαμε τα πεντανόστιμα πιροσκί με πατάτα, ελιά και πιπεριά Φλωρίνης από το κατάστημα Πιροσκί. Ιδιαίτερα φρέσκα ζυμαρικά με σπανάκι σκορδόλαδο και μαϊντανό από το Pasta Fresca. Συνοδευτικά, γευτήκαμε τη μοναδική ρετσίνα Αφρός-Κεχρής από το κατάστημα My Cava, που επιμελήθηκε και όλα τα κρασιά του menu.

Σειρά στις γεύσεις της Σαρακοστής είχαν τα φασόλια γίγαντες με χαβιάρι πιπεριάς Φλωρίνης από το κατάστημα Kastor Farm. Μαγειρεμένα με μεράκι από τον δημοφιλή παίκτη του Master Chef και σεφ του καταστήματος Mediterra Deli, Jonathan Harnett. Επίσης κρατσανιστές γαριδομάνες με πατάτες από το κατάστημα Delifish, με συνοδεία λευκού κρασιού Bρυνιώτη Ασύρτικο Sur Lie.

Ολοκληρώνοντας, γευτήκαμε σούπα από φακές με μανιτάρια porchini και πλιγούρι από το κατάστημα Kastor Farm. Μαγειρεμένα και πάλι από το Mediterra Deli με την επιμέλεια του chef Jonathan Harnett, που ανάδειξαν τη γεύση τους με τη συνοδεία κόκκινου κρασιού 100% Μανδηλαρά από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου.

Γεύμα χωρίς γλυκό δεν γίνεται, και το παραδοσιακό γλυκό κουταλιού μανταρίνι από το κατάστημα Petits Grecs μας γέμισε νοσταλγία από εποχές ξέγνοιαστες και οικογενειακές διακοπές. Δε θα μπορούσε να λείψει το μοναδικό Σουτζούκ Λουκούμ από το κατάστημα Nuts Factory Lokum. Καθώς και οι απόλυτα νηστίσιμες, υγιεινές και πεντανόστιμες μπουκιές ενέργειας από το κατάστημα Wild Souls. Τα γλυκά συνόδεψε η εξαιρετική σουμάδα από το κατάστημα Olicatessen.

Το μαύρο τσάι με κρόκο από το Bahar ήταν ο τέλειος επίλογος. Σε μια γευσιγνωσία με ξεκάθαρη ταυτότητα Σαρακοστής. Mιας Ελλάδας που εξελίσσεται αντλώντας δύναμη από βαθιές ρίζες γεμάτη παράδοση και αγάπη.

Την γευσιγνωσία συνόδευσαν ψωμί αργής ωρίμανσης και παραδοσιακό κουλούρι από το κατάστημα 72H Artisanal Bakery.

Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στα προαναφερόμενα καταστήματα.

Ευχαριστούμε θερμά τα καταστήματα της Αγοράς Μοδιάνο. Τους παραγωγούς των προϊόντων για την συνεργασία, τη συμβολή και την παρουσία τους στην εκδήλωση. Aλλά και όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την ζωηρή παρουσία και αλληλεπίδραση.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η εταιρία Chef Stories Gastronomy Strategy & Event Experts.

“Οι θησαυροί της Αγοράς Μοδιάνο” | Σαρακοστιανά