ΧΟΠΑ Ήρωες 112: Ένα project που σώζει ζωές – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

ΧΟΠΑ Ήρωες 112: Ένα project που σώζει ζωές

xopa hrwes 112 ena project pou swzei zwes.jpg

05/02/2022


ΧΟΠΑ Ήρωες 112: Ένα project που σώζει ζωές υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Οι «Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες 112», το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διδάσκει στα μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους πώς να σώζουν ζωές, συνεχίζεται και εφαρμόζεται και φέτος σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με την έγκριση πλέον και από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το σχολικό έτος 2021-2022, την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Εγκεφαλικά Επεισόδια (World Stroke Organization), του Schools for Health in Europe Foundation (S.H.E.) και της UNESCO, σε συνεργασία με την Angels Initiative.

xopa hrwes 112 afisa.jpg

Με συμμετοχή 3.000 σχολείων, σε περισσότερες από 30 χώρες,το πρόγραμμα αυτό στοχεύει σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, χρησιμοποιώντας σούπερ ήρωες. Για να διδάξει στα παιδιά τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου ώστε να το αναγνωρίζουν. Αλλά και την αναγκαιότητα της άμεσης δράσης καλώντας το 112. Η διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία περιλαμβάνει πρακτικές δεξιότητες διάσωσης σε περίπτωση αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Ενισχύει τον ενθουσιασμό και την συμμετοχή των παιδιών, διδάσκοντας τα παράλληλα την αγάπη για την ανθρώπινη ζωή!

Η φιλοδοξία για την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες μέχρι Τέλη Μαΐου 2022

Δημιουργώντας το μεγαλύτερο διαδικτυακό άλμπουμ φωτογραφιών με άτομα που φοράνε μάσκα σούπερ ήρωα, αποτελεί μέρος της καμπάνιας. Προκειμένου να διαδοθεί παγκοσμίως η εκπαίδευση στον χώρο της υγείας. www.fastheroes.com/worldrecord

Η παραγωγή του BBC Story Works Commercial Productions, δείχνει την ιστορία του προγράμματος και πώς εξελίχθηκε παγκοσμίως!

Μπορείτε να την δείτε εδώ:

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 400 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα έχουν λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο να μεταλαμπαδευθεί η γνώση σε οικογένειες και κοινότητες!

 Μαζί θα σώσουμε τον κόσμο, έναν παππού, μια γιαγιά την φορά!

Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν το πρόγραμμα «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» για το έτος 2021-2022, λαμβάνοντας το δωρεάν έντυπο υλικό, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 16 Μαρτίου 2022.

Η συμμετοχή μπορεί να δηλωθεί είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση kcharisi@epidirect.gr ή fastheroesgr@fastheroes112.com είτε τηλεφωνικά στο 2310 227 225.

https://gr-el.fastheroes.com

fastheroesgr@fastheroes112.com

Like us: GreeceFastHeroes112

Follow us: fastheroes_gr

ΧΟΠΑ Ήρωες 112: Ένα project που σώζει ζωές