07/02/2020
Η καλλιέργεια του Syrah στην Ελλάδα ξεκίνησε στις αρχές του ’90 από τη Μακεδονία και πλέον έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, σε Θράκη, Θεσσαλία, Κεντρική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Δωδεκάνησα και Κρήτη.
Τα ελληνικά Syrah, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, αλλά και των οινολογικών τεχνικών που επιλέγει η πλειονότητα των οινοποιών μας, παραπέμπουν περισσότερο στη νεοκοσμική σχολή.
Υπάρχουν, βεβαίως, και οι πιστοί στα γαλλικά πρότυπα.
Πάντως, τα δυνατά σημεία όλων τους του είναι το πορφυρό χρώμα, το σαρκώδες σώμα και το ιδιόμορφο πιπεράτο άρωμά τους.
Πλουραλισμός, συνεπώς, προτάσεων, ο οποίος λειτουργεί υπέρ των πολυάριθμων φίλων του Syrah.
Η επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, στις 20.00, είναι αφιερωμένη στα «Εξαιρετικά & Εκπληκτικά Syrah».
Όπως πάντα, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα ξεκινήσουμε με την εμπεριστατωμένη εισήγηση και θα συνεχίσουμε με την τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών ελληνικών Syrah.
Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2019 – 2020 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).
Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, ή για να παρακολουθήσετε τη συγκεκριμένη συνάντηση επικοινωνήστε μαζί μας στα: 2310 888311, info@wineplus.gr.
Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 24η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.
Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.
Πληροφορίες: www.wineplus.gr