Βιβλία για "ψαγμένα" παιδιά – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Βιβλία για “ψαγμένα” παιδιά

Η διάσωση της Νεραυγής vivlia gia psagmena paidia.jpg

11/11/2022


Βιβλία για ψαγμένα παιδιά

Bιβλία νέας γενιάς για παιδιά που πειραματίζονται με αναζητήσεις φιλοσοφικές, υπαρξιακές και δημιουργικές για τη ζωή και το μέλλον τους. Που αντιλαμβάνονται την αξία της διαχρονικότητας ενός κλασσικού αναγνώσματος και γοητεύονται από τις ιστορίες μυστηρίου.

Μεγάλες ιδέες για νέους στοχαστές

Κείμενα: JamiaWilson, Εικόνες: AndreaPippins Μετάφραση: Αγγελική Δαρλάση

Εκδόσεις Διόπτρα

μεγαλες ιδεες παιδικό βιβλίο. jpg

Μια διαφορετική προσέγγιση της γνώσης που δεν είναι χειροπιαστή, μετρήσιμη, αλλά απτή. Αφηρημένες έννοιες και ιδέες, φιλοσοφικές αναζητήσεις, στοχασμοί, αναπάντητα ερωτήματα αποτυπώθηκαν εμπεριστατωμένα. Απλά, αλλά όχι απλοϊκά, τεκμηριωμένα αλλά ικανά να πυροδοτήσουν το νου και να ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη. Μέσα από 20 εύστοχα ερωτήματα για την ταυτότητα, τη ζωή, την αλήθεια, τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα, η Wilson καταφέρνει να φέρει τα παιδιά ηλικίας 10 plus,κοντά στην τέχνη της φιλοσοφίας και να τα μυήσει σε ένα διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης και μάθησης που δεν περιέχει έτοιμες απαντήσεις. Αντιθέτως τα ενθαρρύνει να μάθουν να ρωτούν, να συζητούν, να σέβονται την άποψη του συνομιλητή τους. Αναγνωρίζοντας την διαφορετικότητα απόψεων και τους προετοιμάζει μέσα από τον δωδεκάλογο του καλού συζητητή, πώς να γίνουν υγιώς σκεπτόμενοι και καλοί συνομιλητές ως ενήλικες.

Θα αναρωτιέστε στα αλήθεια τι λέει αυτό το βιβλίο;

Ας πάρουμε για παράδειγμα το αιώνιο ερώτημα:πώς μπορώ να ξέρω ότι υπάρχω; Από τον Αβικέννα (Πέρση γιατρό) που αναρωτήθηκε «Υπάρχω;» έως τον φιλόσοφο Ρενέ Ντεκάρτ και το πασίγνωστο « Σκέφτομαι, άρα υπάρχω» η συγγραφέας παραθέτει σχεδόν με χρονολογική σειρά τις απόψεις στοχαστών για την ύπαρξη. Είμαστε η ψυχή; Υπάρχουμε επειδή σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε; Είναι το σώμα μας ο υπεύθυνος; Είναι οι σκέψεις μας ή οι αισθήσεις που καθορίζουν τη φυσική μας εμπειρία δημιουργώντας μια πραγματικότητα που δεν υπάρχει; Με όποια/ες θεωρίες συμφωνείτε ή διαφωνείτε, σημαντικό είναι να τις λάβετε υπόψιν και να δημιουργήσετε την προσωπική σας άποψη πάνω στο ζήτημα. Αν πάνω από το κεφάλι του παιδιού σας αντί για φωτοστέφανο, αιωρείται ένα πελώριο ερωτηματικό στο on πάντα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας έχει θέσει το φλέγον ζήτημα: Υπάρχει πράγματι ο Θεός;

Ένα σύστημα πεποιθήσεων δίνει τροφή για σκέψη.

Από την άποψη του Αριστοτέλη ότι σε αντίθεση με τα ανθρώπινα όντα που υπάρχουν επειδή τους δημιούργησαν οι γονείς του, ο Θεός δεν βασίστηκε σε κανένα άλλο ον ή δύναμη για τη δημιουργία του, ως τον Κάρλ Μαρξ που πρέσβευε τη θρησκεία ως το «όπιο των ανθρώπων, αγνωστικιστής ή ανθρωπιστής, θρησκευόμενος ή μη, η εξάσκηση του κριτικού νου θα θεμελιώσει το προσωπικό ταξίδι μιας θεμελιώδους πνευματικής αναζήτησης.Αν έχετε χάσει παππού ή γιαγιά δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει αναρωτηθεί: Τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε; Ανάμεσα στις απόψεις που εκθέτει η Wilson θα σημειώσω αυτή του συγγραφέα Τζ.Κ.Ρόουλινγκ ως το πιο ελπιδοφόρο «όσα χάνουμε βρίσκουν τελικά τρόπο να γυρίσουν σ’εμάς. Αν και όχι πάντα με τον τρόπο που περιμένουμε, όνειρα, αναμνήσεις, συναισθήματα».

Θα μπορούσα να συνεχίσω να παραθέτω και τα υπόλοιπα 17 ερωτήματα όπως : Τι είναι σωστό και τι λάθος; Τι είναι ελευθερία; Υπάρχει ιδανική κοινωνία; Τι είναι ψυχή, μνήμη, ομορφιά, φαντασία, δικαιοσύνη, αλήθεια και ούτω κάθε εξής. Αλλά προτιμώ να τα απολαύσετε μέσα από τις σελίδες του.

Εκείνο που με ευχαριστεί ιδιαίτερα είναι ότι σε όλα τα ερωτήματα θα συναντήσεις, θέσεις, γνώμες, στοχασμούς, αποφθέγματα αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων: Αριστοτέλης, Πλάτωνας, Σωκράτης, Υπατία, Επίκουρος…Στο τέλος του βιβλίου αναζήτησε το χρονολόγιο των μεγάλων προσωπικοτήτων και στην τελευταία σελίδα το Γλωσσάρι για τις άγνωστες λέξεις.

ISBN: 978-960-653-199-6

 

Μια νύχτα στην Ακρόπολη

Της Βίκυς Ξανθοπούλου

Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

mia nyxta stin akropoli paidiko vivlio.jpg

Αν θες να ζήσεις την εμπειρία του Ben Stiller στη σειρά ταινιών «Μια νύχτα στο μουσείο» δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις να κρατήσεις στα χέρια σου ένα διαδραστικό και περιπετειώδες βιβλίο. Ένα escape book, που σκοπό έχει να μάθεις με διασκεδαστικό τρόπο όλα τα μυστικά του εμβληματικότερου μνημείου της Ελλάδας μέσα από τις σελίδες του. Τόλμησε να ανοίξεις την πρώτη σελίδα του βιβλίου «Μια νύχτα στην Ακρόπολη» για να μυηθείς σε ένα νέο τρόπο καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας. Ιδανικό για παιδιά που δυσκολεύονται στη σχέση τους με το διάβασμα, τη λογοτεχνία και τα βιβλία.

Μια χρονομηχανή αναλαμβάνει το ταξίδι σου πίσω στον χρόνο. Μυστικοί αριθμοί, γρίφοι, κωδικοί και ένας παράξενος οδηγός από το παρελθόν σε οδηγεί στο Άγαλμα της Προμάχου Αθηνάς. Ο ιερός βράχος ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Θες να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για τον Ναό του Δία, τον Παρθενώνα, την Χαλκοθήκη, το Ιερό Βραυρωνίας Αρτέμιδος, το Ερέχθειο, τον Ναό Αθηνάς – Νίκης, τα Προπύλαια; Προωθήσου 83 σελίδες παρακάτω στο σημειωματάριο του ταξιδιώτη. Αν είσαι ειδήμων στο θέμα, μην χάνεις χρόνο, μεταμφιέσου και προχώρησε στο ξύλινο κιβώτιο θα βρεις τον μυστικό χάρτη που θα σε οδηγήσει στα άδυτα του Ερέχθειου. Βρες ποιος ήταν ο αρχιτέκτονας του ναού για να πάρεις το πρώτο κλειδί και να ξεκλειδώσεις τον επόμενο γρίφο.

Εβδομήντα οκτώ σελίδες με παιχνίδια, ζωγραφιές, αριθμητικές πράξεις που αποκαλύπτουν κωδικούς, γρίφους, σχεδιαστικά challenge και ερωτήσεις γνώσεων συνθέτουν το πρωτότυπο παζλ του «ζωντανού» βιβλίου της Βίκυς Ξανθοπούλου.

Η συγγραφέας είναι η εμπνεύστρια του προγράμματος αναγνωστικών εμψυχώσεων «Παίζουμε βιβλίο;» αναγνωρισμένο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό από διεθνής οργανισμούς. Που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με βασικό άξονα την προώθηση της ανάγνωσης της παιδικής λογοτεχνίας.

Στις τελευταίες σελίδες του και αφού καταφέρεις να αποδράσεις θα βρεις χρήσιμο πληροφοριακό υλικό που έχει συλλεχθεί από το site του Μουσείου της Ακρόπολης.Ενδείκνυται για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού, όμως ένα βιβλίο περιπέτειας με ήρωα ή ηρωίδα εσένα ταιριάζει σε όλους.

ISBN: 978-960-484-698-6

Το Δέντρο των Ψεμάτων

Συγγραφέας:Φράνστις Χάρντινγκ

Μετάφραση:Κώστια Κοντολέων

Εκδόσεις Ψυχογιός

το δεντρο των ψεμμάτων ψυχογιος paidiko vivlio.jpg

Ανήκει στην κατηγορία των διαχρονικών crossover βιβλίων. Προτείνεται ανεπιφύλακτα αν και δεν πρόκειται για πρόσφατη έκδοση, αξίζει να το διαβάσετε είτε είστε έφηβος, είτε ενήλικας. Βραβευμένο βιβλίο μυστηρίου, ένα soft θρίλερ για τους λάτρεις του είδους με βαθιά κρυμμένα νοήματα που ξετυλίγονται μέσα από την δεξιοτεχνική διήγηση της συγγραφέως. Ένα ταξίδι στην αυτογνωσία, την ενηλικίωση και την αυτοσυνείδηση κόντρα στις αντιξοότητες της ζωής.

Μπορείς να ταυτιστείς με την 14χρονη Φέιθ είτε είσαι στην ηλικία της είτε όχι. Αυτή είναι και η μαγεία των crossover βιβλίων. Άλλωστε η αναζήτηση της αλήθειας δεν έχει ηλικιακή μορφή, που μέσα από το μύθευμα της Χάρντινγκ αποκτά υπόσταση αποκτώντας το σχήμα και το χρώμα ενός δέντρου ιδιότυπου που τρέφεται με ψέματα και δίνει καρπούς αλήθειας. Στο προσωπικό ταξίδι της Φέιθ μπορούμε να καθρεφτιστούμε όλοι, μέσα από μυστικά και ψέματα να βρούμε την κορύφωση στην προσωπική μας αλήθεια.

Η συγγραφέας μέσα από το μυστήριο που εκτυλίσσεται στην ιστορία της ανασύρει στοχαστικές αναζητήσεις που καθορίζουν την ανθρώπινη οντότητα, που βιώνει και αναπτύσσεται μέσα από μια κοινωνία ψεμάτων που σκιάζουν την αλήθεια. Υπογραμμίζοντας τον τρόπο ζωής των ανθρώπων (πριν, τώρα, μετά) γεμάτο σκότος μέχρι να βγει στο φως.

Κι αν και η ιστορία της Χάντινγκ διαδραματίζεται τον 19ο αιώνα με διακρίσεις, απαγορεύσεις, προκαταλήψεις μιας άλλης εποχής, αποτυπώνονται στο τώρα και στα βάσανα του σύγχρονου ανθρώπου. Θέτοντας επί τάπητος κοινωνικές αντιλήψεις, διαπροσωπικές σχέσεις και οικογενειακούς δεσμούς.

ISBN : 978-618-01-1695-3

 Το Μαγικό Αρωματοπωλείο: Η πόλη του χαμένου χρόνου

Συγγραφέας: Άννα Ρούε

Εικόνες: Κλαούντια Κάρλς

Εκδόσεις : ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

μαγικο αρωματοπωλείο paidiko vivlio.jpg

Τα αρώματα στο 5ο κατά σειρά βιβλίο της Άννα Ρούε έχουν δύναμη. Με τη σειρά να συνεχίζει να αυξάνεται ακάθεκτη, η συγγραφέας κρατάει ζωηρό το ενδιαφέρον του αναγνώστη και εξακολουθεί να τον ιντριγκάρει με φρέσκες ιδέες κάθε φορά.

Ξεχωριστό για την ένταση που προσθέτει από τις πρώτες γραμμές του βιβλίου της, η Ρούε σε βάζει αμέσως στον κόσμο της περιπέτειας για να ταξιδέψεις με τη Λούτσι, τον Μάτς, τον Μπόνσκι και τον Νταν σε ένα απρόβλεπτο ταξίδι στην Βενετία. Όταν ο  Έντγκαρ ντε Ριτσμόντ καταστρέφει το μαγικό αρωματοπωλείο, ως αρχή για το σκοτεινό του σχέδιο. Σκοπός του να εξοντώσει τους Αιώνιους ή να γίνει ο ίδιος ο νέος αρχηγός του. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς σχεδιάζει. Σε ένα ταξίδι στον χρόνο η Λούτσι και οι φίλοι της θα βρεθούν στο παρελθόν σε ένα χορό μεταμφιεσμένων στις 6 Φεβρουαρίου του 1850!

Μόνο που δεν πρόκειται απλώς για μια φιέστα, έναν αποκριάτικο χορό, αλλά μια «παγίδα» του Έντγκαρ. Που ξεδιπλώνεται σιωπηλά και υποχθόνια και βάζει τους ήρωες της Ρούε σε σκέψεις όταν κάποιοι καλεσμένοι εξαφανίζονται, η μουσική παίζει όλο και πιο γρήγορα. Ο Έντγκαρ σταματάει την ορχήστρα διαρκώς και τα διαλείμματα γίνονται ολοένα και πιο σύντομα.

Σπινθηροβόλα περιπέτεια, όπως και όλη η σειρά, με σφικτή πλοκή, σασπένς, ανατροπές και καλά δομημένα πρόσωπα. Εκεί που νομίζεις ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου, έρχεται η ανατροπή για να σου κεντρίσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον να φτάσεις με αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.

Η μαγεία είναι διάχυτη και ισορροπεί ισόποσα, ανάμεσα στο άπιαστο και την πραγματικότητα, στην πλούσια αφήγηση και τις νοερές εικόνες που σε αιχμαλωτίζουν με την γλαφυρότητα των περιγραφών της Ρούε.

ISBN 978-618-03-2621-5

Πώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι

Συγγραφέας : Keilly Swift

Εικονογράφηση:James Gibbs

Εκδόσεις Διόπτρα

καλυτεροι άνθρωποι paidiko vivlio.jpg

Υπάρχει μια έκφραση που φιγουράρει σε όλα τα καθωσπρέπει βιογραφικά και λέγεται skills στην καθομιλουμένη. Δεξιότητες, λέξη μάλλον άγνωστη ως έννοια για ένα παιδί. Η Swift τους βάζει από νωρίς στο «παιχνίδι» με το νέο της βιβλίο. Το οποίο σκοπό έχει να συστήσει στα παιδιά δεξιότητες όπως : ικανότητα στη λήψη αποφάσεων, δημιουργική και κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία κ.ά. Με σκοπό να τα αναπτύξουν, αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους,  πολύ πριν φτάσουν σε interview για δουλειά.

Το όφελος από μια τέτοια διαδικασία γίνεται βήμα – βήμα και σκοπό έχει την οικοδόμηση ενός συγκροτημένου χαρακτήρα. Εφοδιασμένου με δεξιότητες και προτερήματα που θα μπορέσουν να τα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή κι ας ξεκινήσουμε από ένα κουίζ προσωπικότητας στη σελ. 60-61 που θα ορίσει το πλαίσιο της προσωπικότητας του μικρού αναγνώστη. Ανάλογα με το πόσο ήρεμος, δραστήριος, εκρηκτικός χαρακτήρας είναι, μπορεί να οδηγηθεί στο Κεφάλαιο 5 για να πλοηγηθεί σε έναν οδηγό αντιμετώπισης καταστάσεων. Πρόκειται για έναν αγχώδη νέο; Είναι απαραίτητο να μάθει να αναγνωρίζει τα σημάδια, τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνονται ψυχοσωματικά στο σώμα του και να μάθει τρόπους για να τα αντιμετωπίζει. Όπως για παράδειγμα να μάθει να χρησιμοποιεί μερικές πρωτότυπες ασκήσεις αναπνοής. Να αναζητά υποστήριξη, να μοιράζεται το πρόβλημα ή να βρίσκει καταφύγιο σε ένα καλό βιβλίο.

Για να κατανοήσουμε τι μας συμβαίνει όμως είναι απαραίτητο να δούμε μέσα μας, να «διαβάσουμε» τον τρόπο σκέψης μας και να εκπαιδευτούμε στην ενσυναίσθηση.

Η συγγραφέας παροτρύνει τα παιδιά να  αναπτύξουν τη δημιουργική αλλά και την κριτική σκέψη. Και πώς θα γίνει αυτό; Ένας εξαιρετικός τρόπος είναι να μάθουν να επεξεργάζονται τα συναισθήματα και τις σκέψεις. Αναζητώντας παράλληλα τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα. Να μάθουν να σκέφτονται εκτός πλαισίου. Μια μάλλον πρόχειρη ιδέα μπορεί να είναι και η αρχή για κάτι νέο και χρήσιμο. Για παράδειγμα το ’74 ο σελιδοδείκτης του Άρθρουρ Φράι δεν στέκονταν στο βιβλίο. Έτσι σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει ένα είδος κόλλας για να το στερεώνει. Έτσι γεννήθηκαν τα post-it!

Και το κυριότερο. Για να γίνουν μέλη μιας ομάδας, φιλικής, σχολικής, κοινωνικής…είναι σημαντικό να μάθουν να εκφράζονται, δηλαδή να επικοινωνούν. Κι αυτό δεν περιέχει μόνο λέξεις στη σωστή σειρά. Αλλά να μάθουν να ακούν, τον τρόπο που λεν οτιδήποτε και την σωστή χρήση της γλώσσα του σώματος.

ISBN 978-960-653-382-2 

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Συγγραφέας:Άλκη Ζέη

Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο μεγάλος περιπατος του Πετρουpaidiko vivlio.jpg

Διαχρονική και αξιοθαύμαστη η γραφή της Άλκης Ζέη. Μας μεταφέρει νοερά στα γεγονότα του ’40 μέσα από την παιδική ματιά του πρωταγωνιστή της, του Πέτρου. Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, είναι μια δαιδαλώδης διαδρομή από την παιδική αθωότητα στην σκληρή πραγματικότητα που φέρνει ο πόλεμος. Κατοχή, πείνα, συσσίτια, φόβος και διωγμοί. Η ελληνική πραγματικότητα διαβρώνεται, αλλάζει, σκληραίνει.

Τα άλλοτε ξέγνοιαστα καλοκαίρια μεταμορφώνονται σε σκηνές αγωνίας για επιβίωση. Ζοφερός και ζωντανός ο τρόπος που οι χαρακτήρες των ανθρώπων αλλάζουν. Ο παππούς να τρώει κρυφά από το ψωμί των παιδιών. Η φωνή της μαμάς είχε κάτι άγριο πια που ο Πέτρος δεν είχε ξανακούσει. Πεινάω και όχι παίζω ήταν το σύνθημα πλέον των παιδιών που κείτονταν παντού, στεγνά και άχρωμα από την πείνα.

Εννιά χρονών ήταν ο Πέτρος όταν έγινε πόλεμος. Ο πόλεμος που μέχρι εκείνη τη στιγμή γνώριζε μόνο μέσα από τα βιβλία. Πώς να εξηγήσεις σε ένα παιδί τι σημαίνει πόλεμος; Πώς να δικαιολογήσεις τη δυστυχία που φέρνει; Και πώς να πεις σε ένα παιδί σαν τον Πέτρο, την αδερφή του την Αντιγόνη και τους φίλους του, να μην προβάλλουν καμιά αντίσταση στην μοίρα; Με σύνθημα το τραγούδι: «Πάντα μπροστά μας, για μια καλύτερη ζωή» ο μικρός μας ήρωας θα μπει στην αντίσταση και θα κάνει δύσκολη τη ζωή στους Ιταλούς και Γερμανούς κατακτητές.

Εξαιρετικό αφήγημα με μια ζωντάνια που δεν ξεθωριάζει, σταθερά επίκαιρο και επιβεβλημένο να διαβαστεί.

ISBN 978-960-501-150-5

 Η διάσωση της Νεραυγής

Συγγραφέας: Ελπίδα Μηναδάκη

Εικονογράφηση:Κριστίν Μενάρ

Εκδόσεις Υδροπλάνο

Η διάσωση της Νεραυγής paidiko vivlio.jpg

Εκείνο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι έχει φιλοζωικό χαρακτήρα. Έμπρακτο, αφού μέρος των εσόδων διατίθεται στο Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών «Πέλαγος» για τη διάσωση των Δελφινιών. Το νέο παιδικό βιβλίο της Ελπίδας Μηναδάκη είναι το είδος του βιβλίου, που θα καθοδηγήσει σταθερά και με σοβαρότητα τα παιδιά στην ευαισθητοποίηση απέναντι στα δελφίνια αφενός, αλλά και σε κάθε έμβιο πλάσμα αφετέρου. Τρυφερό και αισιόδοξο- όπως πάντα της αρέσει να γράφει- εμπλουτισμένο με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Περιγράφει με λεπτομέρειες τη ζωή των δελφινιών, τους κινδύνους που εγκυμονούν και τον τρόπο προστασίας τους.

Γνώριζες ότι τα δελφίνια αγαπούν την οικογένεια και λατρεύουν την μαμά τους, αφού μένουν μαζί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα που μπορεί να φτάσει και τα 8 χρόνια!

Ζουν σε κοινωνικές ομάδες και αναπτύσσουν κοινωνικούς δεσμούς και πολύπλοκες σχέσεις. Ενώ διατηρούν την κοινωνική τους συνοχή προκειμένου να βοηθούν τα μικρά και τους «ηλικιωμένους» ή ανήμπορους του είδους. Έχει διαπιστωθεί η ευφυΐα τους, αλλά και η καταπληκτική τους μνήμη. Ενώ αναπτύσσουν στενούς δεσμούς με το ανθρώπινο είδος. Εκείνο που σίγουρα δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι είναι ότι σε κανονικές συνθήκες, ελεύθερα ζουν 50 χρόνια. Ενώ η ζωή στα ενυδρεία τους στερεί περίπου 38 χρόνια ζωής!

Στο νέο βιβλίο της Ελπίδας Μηναδάκη θα βρείτε αυτές και άλλες συναρπαστικές πληροφορίες για τα αγαπημένα σε όλους μας δελφινάκια. Ενώ θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το My Dolpin Club. Το σωματείο που αγαπά και βοηθά τα δελφίνια εδώ και 12 χρόνια με έδρα το Λονδίνο. Καθώς και δράση σε Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία με την δυναμική Ευαμαρία Ζούπα στο τιμόνι του.

ISBN 978-618-207-161-8

kambouroglou elef8eria.jpg

 

 

Γράφει η Ελευθερία Καμπούρογλου

 

Βιβλία για “ψαγμένα” παιδιά