Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Uncategorized

Τα κρασιά που απογειώνουν το γιορτινό τραπέζι

OraThess Post Thumb

25/12/2018


Ελληνικά Κελλάρια Οίνων: Η πλούσια γκάμα των κρασιών της, απογειώνει το γιορτινό τραπέζι!

Επιλέξτε τα ακόμα και σαν δώρα και ικανοποιήστε και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Τα Χριστούγεννα επιτέλους είναι εδώ! Τώρα έφτασε η ώρα να στολίσουμε το εορταστικό τραπέζι για να λάμψει και φέτος τις γιορτές. Η πλούσια γκάμα των κρασιών της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων βάζει στόχο αυτά τα Χριστούγεννα την καρδιά σας, συντροφεύοντάς σας στο γιορτινό τραπέζι! Αν επιλέξετε να διοργανώσετε εσείς το τραπέζι, τότε τα κρασιά της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θα συνοδεύσουν φανταστικά τις γεύσεις σας. Αν πάλι είστε καλεσμένοι, τότε μπορείτε να τα προσφέρετε ως ένα ιδιαίτερης ποιότητας δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Τα κρασιά που απογειώνουν το γιορτινό τραπέζι.jpg

Το κόκκινο κρασί σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει στο εορταστικό τραπέζι.

Έτσι, ένας οίνος ερυθρός ξηρός όπως η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ερυθρό θα συνοδεύσει άριστα κρεατικά στη σχάρα, κυνήγι και ώριμα τυριά, καθώς και κάθε πιάτο με κόκκινες σάλτσες. Πρόκειται για έναν οίνο με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Η αγαπημένη ποικιλία Cabernet Sauvignon δίνει ένα βαθυκόκκινο πορφυρό χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα. Πλούσια και γεμάτη γεύση, απολαυστικό στην επίγευση, αφήνει σαφές αποτύπωμα παλαίωσης και άρωμα βανίλιας.

Τα κρασιά που απογειώνουν το γιορτινό τραπέζι.jpg

Εναλλακτικά, μία ακόμα εξαιρετική επιλογή κόκκινου κρασιού αποτελεί ο Δούρειος του Κτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Ένας οίνος ερυθρός ξηρός από σταφύλια Βιολογικής Καλλιέργειας, όπου συναντώνται περίτεχνα οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah. Ο Δούρειος οινοποιείται με την κλασσική μέθοδο της ερυθρής οινοποίησης και παλαιώνεται 12 μήνες σε μικρά, δρύινα γαλλικά βαρέλια. Το χρώμα του είναι βαθύ πορφυρό και τα αρώματά του δυνατά και ποικίλα. Η υπέροχα βελούδινη, γεμάτη και στρογγυλή γεύση του συνοδεύει αρμονικά κόκκινα κρέατα με πλούσιες σάλτσες και δυνατά τυριά. Σερβίρεται στους 18° – 20° C.

Τα κρασιά που απογειώνουν το γιορτινό τραπέζι.jpg

Για εσάς που είστε λάτρεις των λευκών κρασιών, η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Λευκό, θα σας βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπους.

Είναι ένας οίνος ξηρός, που παράγεται από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Ροδίτης, με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Ένα μοναδικό κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού. Συνοδεύει αρμονικά ψάρια και θαλασσινά, άσπρα κρέατα, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και πιάτα της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας. Σερβίρεται πολύ δροσερό, στους 8ο – 12ο C.

 Τα κρασιά που απογειώνουν το γιορτινό τραπέζι.jpgΟλοκληρώνουμε την πρότασή μας για το γιορτινό τραπέζι με το Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου και Νο 1 κρασί σε πωλήσεις την Ελλάδα! Είναι ένας Οίνος Γλυκύς με χρυσαφί χρώμα, από την διάσημη ποικιλία Μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου. Στο σώμα του αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού και νύξεις καραμέλας βουτύρου κυριαρχούν, προσφέροντας  μια πανδαισία αρωμάτων γεύσης, εκφρασμένη με εξαιρετικά φρέσκο τρόπο. Σαν ένα κλασσικό επιδόρπιο κρασί, σερβίρεται μετά το φαγητό στους 8-10οC, μαζί με ελαφριά και ανοιχτόχρωμα γλυκά, όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα, τάρτες φρούτων ή ακόμη και μόνο του.

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων ξεχωρίζει και φέτος τις γιορτές με την πλούσια γκάμα των κρασιών της. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, τα κρασιά της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων θα εκτοξεύσουν τις γεύσεις και το κέφι στο εορταστικό σας τραπέζι.

www.gwc-microsite.gr