Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Portobello γεμιστό με λιαστή ντομάτα, κρέμα κατσικίσιου τυριού με μαύρο σκόρδο και βασιλικό

OraThess Post Thumb

05/11/2018


Ένας τέλειος μεζές για ούζο, τσίπουρο, μπύρα, κρασί….

Υλικά για 4 – 6 άτομα:

8 – 10 μέτρια μανιτάρια portobello
200 γρ λιαστή ντομάτα
500 γρ κατσικίσιο αλοιφώδες τυρί
3 – 4 σκελίδες μαύρο σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
7 – 8 φύλλα βασιλικού
6 – 7 ντοματίνια για ντεκόρ

Εκτέλεση:

Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 200° C για 10 λεπτά.
Χτυπάμε το μαύρο σκόρδο στο μούλτι και το ανακατεύουμε με το κατσικίσιο τυρί.
Κατόπιν περνάμε την λιαστή ντομάτα στο μούλτι.
Έπειτα στρώνουμε στα μανιτάρια πρώτα τον πολτό ντομάτας και μετά το κατσικίσιο τυρί με το μαύρο σκόρδο.
Ψήνουμε στους 180° C για 10 λεπτά περίπου και στολίζουμε με τα κομμένα ντοματίνια και τα φύλλα βασιλικού.

Tip για την παραπάνω συνταγή από τη Δέσποινα Μαυρομμάτη:

maurommati
Εάν δε τρώτε μανιτάρια χρησιμοποιείστε αυτά τα υλικά πάνω από μπρουσκέτες.