Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019.jpg

07/02/2019


Περιφερειακός Διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας  του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019. Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, 10:00 – 17:00.  Κολλέγιο Ανατόλια, Κλειστό Γυμναστήριο.

Ενόψει του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas και το Κολλέγιο Ανατόλια διοργανώνουν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Κολλεγίου Ανατόλια, τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Κεντρικής Μακεδονίας για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για το κοινό και έχει ελεύθερη είσοδο, τόσο για τους διαγωνιζόμενους όσο και για τους θεατές.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός αποτελεί προκριματικό στάδιο για τον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού. Που θα γίνει στην Αθήνα στις 23 και 24 Φεβρουαρίου 2019.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός 2019, ο οποίος ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο και συγκέντρωσε συμμετοχές 5.000 μαθητών από όλη την Ελλάδα, εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του WRO Hellas. Για τη διάδοση της εκπαιδευτικής προσέγγισης STEM (Science – Technology– Engineering – Mathematics) στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Υλοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas. Με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Επιστημονικός συνεργάτης του Διαγωνισμού είναι ο οργανισμός STEM Education. Η εκδήλωση έχει τεθεί επίσης υπό την Αιγίδα του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (European Schoolnet).

Το πιο σημαντικό κομμάτι του διαγωνισμού δεν είναι τόσο η ημέρα της διαγωνιστικής διαδικασίας, όσο η πορεία προς την τελική φάση του διαγωνισμού. Κατά την προετοιμασία τους για τα διαγωνιστικά στάδια, τα παιδιά εργάστηκαν επί πέντε μήνες. Aναπτύσσοντας σημαντικές δεξιότητες όπως είναι η ικανότητα εργασίας ατομικά και ως μέλη ομάδας και η επίλυση προβλήματος. Aποκτώντας γνώσεις σε τομείς όπως η μηχανική και ο προγραμματισμός. Παράλληλα οι προπονητές των παιδιών αποκόμισαν γνώσεις στην αιχμή των τεχνολογικών και εκπαιδευτικών εξελίξεων. Mέσα από τα δωρεάν workshops και διαδικτυακά σεμινάρια που διοργανώθηκαν από τους πρεσβευτές του WRO Hellas σε όλη την Ελλάδα, με ελεύθερη είσοδο.

Μέσα από τα θέματα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas, τα παιδιά του Δημοτικού εμβαθύνουν στη γλώσσα προγραμματισμού Scratch του Πανεπιστημίου ΜΙΤ. Kατανοούν βασικές έννοιες Φυσικής σε αντικείμενα που δεν περιέχονται στο αναλυτικό πρόγραμμα Σπουδών του Δημοτικού. ‘Oπως οι Απλές Μηχανές και οι Μοχλοί. Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου εμβαθύνουν στον προγραμματισμό με LEGO Mindstorms EV3. Kατανοούν βασικές έννοιες του STEM, της επίλυσης σύνθετων προβλημάτων και της επιχειρηματικότητας.

Οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές από τις 13 περιφέρειες της χώρας που συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, θα διαγωνιστούν στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Για μαθητές Νηπιαγωγείου (4-5 ετών): «Μια βόλτα στην πόλη μου» (νέα πιλοτική κατηγορία)
  • Για μαθητές Δημοτικού (8-12 ετών): «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά στην ανάπτυξη των νησιών». «Ποδόσφαιρο 2×2» (βασικές κατηγορίες). «Εποικισμός του Άρη» (παράλληλη κατηγορία).
  • Για μαθητές Γυμνασίου (13-15 ετών): «Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα» (βασική κατηγορία). «Πρωτέας» (παράλληλη πιλοτική κατηγορία αποκλειστικά για αρχάριες ομάδες Γυμνασίου). «Δίαθλο+1» (πιλοτική κατηγορία για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου)
  • Για μαθητές Λυκείου (16-18 ετών): «Smart Cities» (βασική κατηγορία).«Δίαθλο+1» (πιλοτική κατηγορία για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου)

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Κολλέγιο Ανατόλια, 2310 398289 (10:00-15:00), stem@anatolia.edu.gr