Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2023- Εκδηλώσεις – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2023- Εκδηλώσεις

pagkosmia imera gia ta dikaiwmata tou paidiou 2023- ekdilwseis.jpg

19/11/2023


20 Νοεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2023.Τα Παιδικά Χωριά SOS ενισχύουν την ανάγκη για προστασία και ευαισθητοποίηση για τα  δικαιώματα του παιδιού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Τα Παιδικά Χωριά SOS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου,υλοποιούν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των παιδιών. Με συντονισμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από όλα τα προγράμματα του Οργανισμού στην Ελλάδα. Σκοπός των δράσεων είναι να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν το ευρύτερο κοινό. Καθώς και ομάδες πληθυσμού που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, ως σημαντικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, δραστηριοποιούνται ενεργά για να διασφαλίσουν το δικαίωμα κάθε παιδιού σε ένα ασφαλές και φιλόξενο οικογενειακό περιβάλλον.

Δίνοντας έμφαση στην αποτελεσματική υλοποίηση και υποστήριξη προγραμμάτων που προωθούν τον θεσμό της Αναδοχής. Στο πλαίσιο αυτό,στις 20 Νοεμβρίου, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στηρίζοντας και προασπίζοντας τα δικαιώματα του παιδιού, με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση ημερίδων. Παρουσιάσεις βιβλίου και εργαστηρίων, δράσεις ευαισθητοποίησης σε κεντρικές πλατείες. Καθώς και ενημερώσεις σε Δημοτικά σχολεία.

Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου. Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας & Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης:

18/11/23, Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας – Τσιμισκή, 11.00-15.00. Δράσεις με χειροτεχνίες και ζωγραφική, face painting. Κινητικές δραστηριότητες-παιχνίδια (ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν συμμετοχή)

Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης: 

20/11/23, Κεντρική Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης, 17.00-19.00. “Ελάτε να γνωρίσετε τα δικαιώματά σας”. Εκδήλωση με βιωματικές δραστηριότητες. Παρουσίαση βιβλίου από τη συγγραφέα Πανίδου Σοφία για τα δικαιώματα του παιδιού (ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν συμμετοχή, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών)

Δείτε αναλυτικά όλες της εκδηλώσεις εδώ.

Τα Παιδικά Χωριά SOS προασπίζονται ενεργά το συμφέρον των παιδιών που στερούνται το βιολογικό οικογενειακό περιβάλλον τους, μέσω προγραμμάτων και επεμβάσεων. Προσαρμόζοντας τις δράσεις τους σε διεθνείς προδιαγραφές. Με έμφαση στην ποιοτική φροντίδα σε οικογενειακό περιβάλλον, μεταφέρουν την τεχνογνωσία που διαθέτουν επιδιώκοντας την αποϊδρυματοποίηση της φροντίδας παιδιών στην Ελλάδα. Προασπίζοντας τα δικαιώματά τους.

Τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν με αποφασιστικότητα το έργο τους για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. Με στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει με ασφάλεια, αγάπη και σεβασμό.

Ας κάνουμε μαζί τη διαφορά, στηρίζοντας το έργο των Παιδικών Χωριών SOS για ένα ασφαλές μέλλον για κάθε παιδί.

Γινόμαστε μέρος της αλλαγής που χρειάζονται τα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο.

@sosvillagesgr #sosvillagesgr#nochildalone

 Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως. Με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975.

Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες:

(α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα. Ο στόχος είναι η αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και η αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της.

(β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF. Ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

(γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS. 2 Προγράμματα Αυτονόμησης Νέων Ενηλίκων και τον Παιδικό Ξενώνα SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο. Τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού 2023- Εκδηλώσεις