«Ο Νόι και η φάλαινα του χειμώνα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Filter by Categories

«Ο Νόι και η φάλαινα του χειμώνα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος

28/02/2018


Πρόκειται για τη συνέχεια του τρυφερού βιβλίου του Benji Davies, «Ο Νόι και η φάλαινα», (επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος), που αν και το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα τιμήθηκε με το Oscar’s First Book Prize, το Generalitat Valenciana Best Picture Book στην Ισπανία, και το CPNB Dutch Picture Book 2017 στην Ολλανδία.

Η αφαιρετική εικονογράφηση του συγγραφέα, δυναμώνει μέσα από ένα κείμενο λιτό αλλά γεμάτο νοήματα, για τη φιλία, τη δύναμη της θέλησης και το θάρρος.

 

Η ιστορία

Το καλοκαίρι που πέρασε, ο Νόι έσωσε ένα φαλαινάκι που η καταιγίδα είχε ξεβράσει στην ακτή. Τώρα, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, ο Νόι λαχταρά να ξαναδεί τον φίλο του. Παρατηρεί τη θάλασσα και περιμένει. Περιμένει και παρατηρεί. Θα χρειαστεί άραγε άλλη μια καταιγίδα για να τους ξαναφέρει κοντά;

 

Ο συγγραφέας

Ο Benji Davies είναι εικονογράφος, συγγραφέας και σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων. Το πρώτο του εικονογραφημένο βιβλίο, “Ο Νόι και η φάλαινα” τιμήθηκε με το Oscar’s First Book Prize, το Generalitat Valenciana Best Picture Book στην Ισπανία, και το CPNB Dutch Picture Book 2017 στην Ολλανδία. Το δεύτερο βιβλίο του, “Το νησί του παππού”, κέρδισε το AOI World Illustration Awards 2015, το Children’s Books Professional, το Sainsbury’s Picture Book Award και το-Sainsbury’s Children’s Book of the Year 2015. Έχει σπουδάσει animation στο πανεπιστήμιο, και έχει εργαστεί πάνω σε εικονογραφημένα βιβλία, ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο, και διαφημίσεις. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε πολλές γλώσσες και χώρες σε όλο τον κόσμο. Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγό του Νίνα.

(πηγή: https://bookids2672684.wordpress.com)

 

 

 

 

Γράφει η Ελευθερία Καμπούρογλου