Ατομική Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Ατομική Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη

atomiki-ek8esi-tou-kwsti-gewrgiou-sti-8essaloniki.jpg
Ο Δήμαρχος Θεσ-νίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Κωστής Γεωργίου με τη σύζυγό του Φλώρα & ο Βαγγέλης Καπόπουλος

30/11/2022


Ατομική Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στην Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη

Στη γενέτειρα του τη Θεσσαλονίκη επέστρεψε ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου, για να παρουσιάσει στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, μια σειρά έργων που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022παρουσία του καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου και της συζύγου του Φλώρας. Του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Γενικού Πρόξενου της Κύπρου Κωνσταντίνου Πολυκάρπου με της συζύγου του και πολλών επιχειρηματιών της πόλης.

Αυτή η ατομική έκθεση ήρθε μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της έκθεσης του Κωστή Γεωργίου ENIGMA 2. Στο Κέντρο Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο του 2022. Η οποία είχε αναδρομικό χαρακτήρα και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Να σημειώσουμε ότι 5% από τις πωλήσεις των έργων της έκθεσης θα διατεθούν για την υποστήριξη του “Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Η Αντηρίδα”.

atomiki-ek8esi-tou-kwsti-gewrgiou.jpg

Ο Καλλιτέχνης Κωστής Γεωργίου την ώρα που υπογράφει ένα από τα έργα του

Η προηγούμενη έκθεση του Κωστή Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη είχε πραγματοποιηθεί το 2019 στο ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ στην Κωνσταντινούπολη  υπό την αιγίδα του Ελληνικού προξενείου.

Ο Κωστής Γεωργίου παρουσιάζει ζωγραφικά έργα της τελευταίας περιόδου δημιουργίας του, που δίνουν το στίγμα του στην τέχνη. Χαρτογραφούν τη δική του αναγνωρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο εικαστική γλώσσα. Επίσης παρουσιάζει μια σειρά μικρών γλυπτών εμπνευσμένων από τις, μεγάλων διαστάσεων, γλυπτικές εγκαταστάσεις  του με τους γνωστούς κόκκινους ακροβάτες-χορευτές. Όπως αυτοί του έργου METEORON που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Καθώς και άλλων ανάλογων γλυπτών μνημειακών διαστάσεων, εγκατεστημένων σε δημόσιους χώρους και πλατείες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Κίνα.

ek8esi-tou-kwsti-gewrgiou-sti-8essaloniki.jpg

Η έκθεση του Κωστή Γεωργίου στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη

Ο Κωστής Γεωργίου είναι ζωγράφος και γλύπτης με δράση διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας. Τα γλυπτά του, μνημειακών διαστάσεων, είναι εγκατεστημένα στο Βέλγιο (St. Elizabeth Hospital-Brussels). Στην Κίνα (Vanke Mall , Yia Yuan Gardens etc). Στην Αθήνα (Greek riviera -Βουλιαγμένη, Βούλα, Π. Φάληρο). Στην Αλεξανδρούπολη, στο Λουξεμβούργο, στον Καναδά, στο Μαϊάμι κλπ. Έργα του επίσης βρίσκονται σε  μεγάλα μουσεία, ιδρύματα και Τράπεζες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις  (Ιαπωνία, Ιταλία, Βέλγιο κλπ).

Έργα του Κωστή Γεωργίου έχουν πλειστηριαστεί από SOTHEBY’S – BONHAM’S – CHRISTIE’S στο Λονδίνο.

Διάρκεια έκθεσης: 22 Νοεμβρίου 2022 – 3 Δεκεμβρίου 2022.

Kapopoulos Fine Arts:

Μοργκεντάου 6, Θεσσαλονίκη, 2310278144 thessaloniki@kapopoulosart.gr

www.kapopoulosart.gr

Ατομική Έκθεση του Κωστή Γεωργίου στη Θεσσαλονίκη