Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Uncategorized

5 top χυμοί για ένα λαμπερό δέρμα και γεμάτο υγεία οργανισμό!

OraThess Post Thumb

17/08/2018


Κόκκινο σταφύλι

Τα φλαβονοειδή που αφθονούν στο κόκκινο σταφύλι, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύουν την καρδιά, τα αγγεία και τους πνεύμονες και τονώνουν το δέρμα. Παράλληλα, το σταφύλι είναι εξαιρετικό τονωτικό για τους μύες και τα νεύρα και άριστο αποτοξινωτικό. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών, οπότε συντελεί στην καλή λειτουργία του εντέρου γι’ αυτό και θεωρείται φάρμακο κατά της δυσπεψίας, της δυσκοιλιότητας, της κολίτιδας και των αιμοροΐδων. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C που ενισχύει το αμυντικό σύστημα, η λήψη χυμού σταφυλιών το πρωί, χωρίς ζάχαρη, βοηθά στη θεραπεία της ημικρανίας. Είναι μια καλή θεραπεία στο σπίτι για την ημικρανία. Ο χυμός σταφυλιών θεραπεύει τις διαταραχές του αίματος και είναι ένας πολύ καλός καθαριστής αίματος. Εξουδετερώνει τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα. Έτσι δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Χυμός Σταφυλιού είναι ο βασιλιάς των χυμών το καλοκαίρι!!!

Grape juice

Συνταγή: Χυμός Σταφυλιού (κόκκινου)

Αφαιρέστε τα σταφύλια από τους μίσχους τους. Πλύνετε τα σταφύλια. Βάλτε όλα τα σταφύλια σε ένα σουρωτήρι και πλένετέ τα με ζεστό νερό μέχρι να ξεπλυθούν όλα τα χημικά. Πατήστε τα σταφύλια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλέντερ στο χαμηλό παλμό. Βεβαιωθείτε ότι δεν τα κάνετε πουρέ. Βάλτε τα πολτοποιημένα σταφύλια σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας καλά. Ρίξτε τα σταφύλια στο κόσκινο και πάρτε τον χυμό τους. Βάλτε το χυμό στο ψυγείο για να κρυώσει ή χύστε το χυμό πάνω από τον πάγο σε ένα ποτήρι.


orange

Εσπεριδοειδή

Τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, τα λεμόνια, τα λάιμ είναι εξαιρετικά θρεπτικά για το δέρμα μας. Η βιταμίνη C και τα αμινοξέα, όπως η προλίνη και η λυσίνη που περιέχουν, παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου, γεγονός που μπορεί να κρατήσει το δέρμα νεανικό.


Μούρα

Φρέσκα προϊόντα όπως τα βατόμουρα, τα σμέουρα και τις φράουλες εκτός από το ότι είναι νόστιμα, τα αγαπάω ιδιαιτέρα επειδή είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να προστατεύσουν το δέρμα από τις επιζήμιες επιπτώσεις του ήλιου.

Συνταγή: Δροσιστική λεμονάδα με μούρα

2 φλιτζάνια ζεστό νερό

¼ φλιτζάνι ακατέργαστο μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης

6 μεγάλα λεμόνια, χυμό (περίπου 1½ φλιτζάνι χυμό)

½ φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα ή φράουλες

Λίγο αλάτι

Πάγος

Ανακατέψτε το νερό και το μέλι σε ένα δοχείο. Ανακατέψτε καλά να διαλυθεί. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για να κρυώσει. Τώρα τοποθετήστε τα μούρα στο μπλέντερ. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα μούρα μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές. Προσθέστε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τον πουρέ μούρων στο παγωμένο νερό ζάχαρης. Προσθέστε το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε τη λεμονάδα σας και προσθέστε περισσότερο γλυκαντικό εάν θέλετε. Ψύξτε για τουλάχιστον 1 ώρα για να επιτρέψετε τη γεύση του μούρου να εγχυθεί στη λεμονάδα. Σερβίρετε πάνω από πάγο. Γαρνίρετε με μερικά επιπλέον μούρα, αν θέλετε. Αυτή η λεμονάδα θα κρατήσει για 2-3 ημέρες σε ένα σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο σας.


Καρπούζι και Πεπόνι

watermelon-juiceΤα πεπόνια όλων των ειδών αποτελούνται από περίπου 90% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι τέλεια για την καταπολέμηση της πείνας και της ενυδάτωσης. Ταυτόχρονα, το υψηλό περιεχόμενο ινών τους σημαίνει ότι έχουμε την αίσθηση κορεσμού και βοηθούν στη διατήρηση των τακτικών κινήσεων του έντερου. Στο καρπούζι ισχύει ακόμη περισσότερο, καθώς έχει ακόμη χαμηλότερη αναλογία ζάχαρης σε νερό. Η λήψη των μεγάλων ποσοτήτων νερού από το καρπούζι μας βοηθά να διατηρήσουμε τα δόντια μας καθαρά, να διατηρήσουμε το δέρμα και τα μαλλιά μας υγιή και να αποφύγουμε την αφυδάτωση.

Η κιτρουλίνη είναι ένα σημαντικό αμινοξύ που βρίσκεται στο χυμό καρπούζι.

Αυτό μετατρέπεται στο σώμα σε L-αργινίνη , η οποία είναι γνωστό ότι χαλαρώνει αιμοφόρα αγγεία επιτρέποντάς τους να διαστέλλονται. Κάποιοι το αποκαλούν το φυσικό VIAGRA. Το λυκοπένιο που περιέχεται στο καρπούζι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό είναι μόνο ένας ακόμα λόγος για να απολαύσετε το καρπούζι γύρω από την πισίνα ή στην παραλία! Πεπόνι και καρπούζι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και κάλιο, βιταμίνη Β6 και βοηθούν τα ενεργειακά μας επίπεδα. Στην πραγματικότητα, όλα αυτά κάνουν το χυμό καρπούζι μια τέλεια επιλογή για να ξεκινήσουμε και πάλι την ημέρα μας. Η λήψη βιταμίνης Β6 στη διατροφή σημαίνει ότι το σώμα θα είναι σε θέση να αποβάλει την ενέργεια που καταναλώνει από τους υδατάνθρακες (δίνοντας μας έτσι ώθηση που διαρκεί όλη μέρα) ενώ η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας και ταυτόχρονα να βελτιώσει τη διάθεσή μας!

Συνταγή: Δροσιστικός Χυμός Καρπούζι -Πεπόνι

Ανακατέψτε στο μπλέντερ καρπούζι και πεπόνι χωρίς τα κουκούτσια τους και προσθέστε φρέσκια μέντα με παγάκια. Έτοιμο για σερβίρισμα με λίγο μέντα για στόλισμα.


Αλόη

aloeΗ αλόη είναι ένα χυμώδες φυτό που είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις θρεπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί την αλόη θεραπευτικά για περισσότερα από 5.000 χρόνια. Όλα τα μέρη του φυτού δύναται να χρησιμοποιηθούν, διότι οι χρήσεις της αλόης είναι τόσο εσωτερικές, όσο και εξωτερικές. Τα φύλλα της αλόης περιέχουν ένα διάφανο, παχύρρευστο ζελέ που αποτελείται σχεδόν από 97% νερό και θρεπτικά συστατικά, είναι πόσιμο και έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή!! Να αποφεύγουμε την αλοΐνη (τοξικό συστατικό) που περιέχεται στο εσωτερικό μέρος του φλοιού και είναι δύσκολα να την αναγνωρίσουμε με γυμνό μάτι. Γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά μας, να είναι πιστοποιημένος ο χυμός, Χωρίς Αλοΐνη. Η συστηματική κατανάλωση χυμού αλόης βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων, στη λιποδιάλυση και στο αδυνάτισμα, στην αναζωογόνηση του δέρματος, στην ολική αποτοξίνωση του σώματος, στην επιβράδυνση γήρανσης, στην αύξηση κολλαγόνου, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στην επούλωση ελκών του στομάχου και σε άλλα πολλά…

Η αλόη περιέχει πάνω από 200 ενεργά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, βιταμίνη Α, σύμπλεγμα βιταμινών Β, C, E, φολικό οξύ και νιασίνη.

Είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, απαραίτητων αμινοξέων, λιπαρών οξέων, ενζύμων, πολυσακχαρίτων και μετάλλων, όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο. Περιέχει φυτικές στερόλες, με αντισηπτικές, αναλγητικές και παυσίπονες ιδιότητες. Στην κοσμετολογία χρησιμοποιείται ως βάση για πολλά καλλυντικά. Είναι από τους χυμούς της φύσης που ενισχύουν τον οργανισμό μας. Υποστηρίζει νεανικό και εύπλαστο δέρμα χάρη στη βαθειά ενυδατική της δράση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απορρόφηση περισσότερων θρεπτικών συστατικών και στην οξυγόνωση των οργάνων και του δέρματος επειδή ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

Συνταγή: Χυμός Αλόη βέρα με χυμό λάιμ

Ανακατέψτε σε ένα μπλέντερ ένα σφηνάκι (30ml) τζελ από αλόη βέρα, με χυμό λάιμ, ζάχαρη, αλάτι και περίπου μισό φλιτζάνι νερό. Μόλις αναμειχθούν μαζί, βάλτε σε λίγα παγάκια και φύλλα μέντας για να απολαύσετε αυτό το δροσιστικό και απίστευτα θρεπτικό ποτό το καλοκαίρι.


Πράσινο Τσάι

green-teaΤο πράσινο τσάι μπορεί επίσης να προστατεύει το δέρμα μας από γήρανση. Οι ισχυρές ενώσεις που βρίσκονται στο πράσινο τσάι ονομάζονται κατεχίνες και εργάζονται για την προστασία και τη βελτίωση της υγείας του δέρματός με διάφορους τρόπους. Όπως πολλές άλλες τροφές που περιέχουν αντιοξειδωτικά, η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματός από τη ζημία από τον ήλιο. Μια μελέτη 12 εβδομάδων σε 60 γυναίκες διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού καθημερινά θα μπορούσε να μειώσει την κοκκινίλα από την έκθεση στον ήλιο έως και 25%. Επίσης, βελτίωσε την υγρασία, την τραχύτητα, το πάχος και την ελαστικότητα του δέρματος. Οι κατεχίνες που βρίσκονται στο πράσινο τσάι είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να προστατέψουν το δέρμα από τη ζημία από τον ήλιο και να μειώσουν την ερυθρότητα του δέρματος καθώς και να βελτιώσουν την ενυδάτωση, το πάχος και την ελαστικότητα του δέρματος

Χυμός από πράσινο τσάι με μούρα

Ετοιμάστε το πράσινο τσάι σε αφέψημα και προσθέστε παγωμένα μούρα. Θα δώσει μια υπέροχη γεύση στο τσάι και θα το δροσίσει.

 


Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας χυμοί; Θα χαρώ να μάθω εάν αυτό το άρθρο σας ενέπνευσε σε κάτι!!!


 

xrisa-trigoniΓράφει η Χρύσα Τριγώνη

Επικοινωνία:  c.trigoni@yahoo.gr.