2ο Φεστιβάλ R.ο.Di. «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

2ο Φεστιβάλ R.ο.Di. «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη»

OraThess Post Thumb

02/12/2019


Το Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art» γνωστό στους περισσότερους ως (R.ο.Di.). πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά από την Τρίτη 3 έως και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας προβάλλοντας το αναφαίρετο δικαίωμα όλων να συμμετάσχουν στην τέχνη.

 

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις του.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: προβολή ταινιών με διαγωνιστικό χαρακτήρα, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, ηχητική και απτική ξενάγηση στο Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού, μουσικά δρώμενα, ομιλίες, εθελοντικές δράσεις, ποιητικές βραδιές, θεατρικο-μουσικο-χορεευτικές ανάσες, στολισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, συναυλία με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, συζητήσεις, εκθέσεις, απονομή των βραβείων για τις διαγωνιστικές ταινίες, μουσικά σύνολα,Virtual Reality και Serious Games.

 

Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική των ατόμων με αναπηρία και η ιδέα βασίζεται στην αναγνώριση του αναφαίρετου ανθρώπινου δικαιώματος της έκφρασης μέσω της Τέχνης.

 

Απώτερος δε στόχος είναι η καθιέρωση αυτού ως θεσμού παρουσίασης της καλλιτεχνικής πλευράς των ατόμων με αναπηρία, άρσης των εμποδίων συμμετοχής και κοινωνικής συμπερίληψής τους και σύζευξης Πανεπιστημίου και Κοινωνίας.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ: 

 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό, χωρίς κόστος συμμετοχής.

Info

Διάφοροι Χώροι, Θεσσαλονίκη

Reflection of Disability in Art Festival – RODI
Τρίτη 3 έως Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Είσοδος Ελεύθερη.

Πληροφορίες:

Εγνατίας 156, Θεσσαλονίκη
m.me/rodifestival
Τηλ.231 089 1437