180 laptop στα σχολεία από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

180 laptop στα σχολεία από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

180 laptop sta sxoleia apo ton dimo neapolis sykewn.jpg

01/06/2020


180 laptop στα σχολεία από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

♦Σίμος Δανιηλίδης: «Οι εξαγγελίες μας γίνονται πράξη». ♦ 60.000 ευρώ από το δημοτικό ταμείο για τον εξοπλισμό της Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης♦. Δηλώσεις ικανοποίησης και συγχαρητήρια στη διοίκηση του δήμου για την πρωτοβουλία από τους διευθυντές των σχολείων

Τους πρώτους 180 φορητούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας παρέλαβε η δημοτική Αρχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών για να ξεκινήσει άμεσα την παράδοσή τους στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, ανάλογα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες του μαθητικού τους δυναμικού.

Συγκεκριμένα, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, ο δήμος Νεάπολης – Συκεών διέθεσε, εξ ολοκλήρου από το δημοτικό του Ταμείο, το ποσό των κατ’ αρχήν 60.000 ευρώ για την προμήθεια 145 laptop για σχολεία της Δευτεροβάθμιας και 35 laptop για σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου. Σύμφωνα με τις ανάγκες του μαθητικού δυναμικού σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

Με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που ορίστηκαν με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι φορητοί υπολογιστές αποτελούν περιουσία της κάθε σχολικής μονάδας, που θα διατίθεται σε συγκεκριμένους μαθητές, όποτε προκύπτει ανάγκη.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που μπορούμε να υλοποιούμε όσα δεσμευόμαστε και να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε στην πράξη, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, την απρόσκοπτη και ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του δήμου μας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Με χρήματα από το δημοτικό μας ταμείο, για να μην τα στερήσουμε από τις Σχολικές μας Επιτροπές, εξοπλίζουμε τα σχολεία του δήμου μας με τελευταίας τεχνολογίας φορητούς υπολογιστές. Τόσο για μία ενδεχόμενη μελλοντική περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, όσο και γενικότερα για την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στόχων, της διδασκαλίας και των νέων μορφών μάθησης» υπογράμμισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

180 laptop sta sxoleia apo ton dimo neapolis sykewn.jpg

Παραλαμβάνοντας τους πρώτους 180 φορητούς υπολογιστές, παρουσία του αντιδημάρχου Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη, της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξάνδρας Τερζίδου και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλου Κουσαγιαννίδη.

Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση στοιχείων για τις ανάγκες των μαθητών συνεχίζεται. Προκειμένου ο δήμος να προχωρήσει και στην προμήθεια και των υπολοίπων αναγκαίων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μία εξαγγελία που κάναμε κατά την έναρξη της περιόδου του κορωνοϊού γίνεται πράξη σήμερα.

Με χρήματα αποκλειστικά από το ταμείο του δήμου που έδωσε στις Σχολικές Επιτροπές, αγοράστηκαν και παραδίδονται οι πρώτοι 180 φορητοί υπολογιστές. Για να προμηθεύσουμε, έτσι όπως ορίστηκε από τις αρμόδιες επιτροπές, 18 Σχολεία της Δευτεροβάθμιας και 9 σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας, για τις ανάγκες των μαθητών τους. Οι φορητοί αυτοί υπολογιστές αποτελούν πλέον περιουσία των σχολικών μονάδων που θα διατεθούν σε συγκεκριμένους μαθητές, σε περίπτωση ανάγκης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ή για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη».

 «Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αποδεικνύει ότι είναι πραγματικά πρωτοπόρος στην πράξη» τονίζει η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξάνδρα Τερζίδου. Προσθέτοντας ότι «είμαστε πολύ περήφανοι που κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί, και προχωρήσαμε στην αγορά σύγχρονων laptop και όχι tablet».

Την «καθολική, ταχύτατη και αποτελεσματική ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και όλων των εμπλεκόμενων αντιδημαρχιών και υπηρεσιών του δήμου» εξήρε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης. Ευχαριστώντας τους για την συνεργασία σε «αυτή την τόσο σημαντική κίνηση του δήμου».

«Εξαιρετική πρωτοβουλία…»

Τις θερμές τους ευχαριστίες τόσο για την πρωτοβουλία του δήμου για την προμήθεια φορητών υπολογιστών για τους μαθητές των σχολείων τους, όσο και για τη γενικότερη υποστήριξη του δήμου το διάστημα της πανδημίας εξέφρασαν οι Διευθυντές των σχολείων του.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Νεάπολης Ακύλας Νικολακούδης, παραλαμβάνοντας τα laptop για το σχολείο του, «ήταν μία εξαιρετική κίνηση στήριξης από πλευράς του δήμου. Που για ακόμα μία φορά βρέθηκε δίπλα μας, δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόσο με την προμήθεια των laptop, όσο και με τις απαραίτητες απολυμάνσεις, την προμήθεια καθαριστικών και την εξασφάλιση καθαριστριών».

«Πρόκειται για μία πολύ θετική κίνηση του δήμου τόσο απέναντι στους μαθητές και τις οικογένειές τους, όσο και έμμεσα για την ενίσχυση των σχολείων.

Παράλληλα, χάρη στην πάγια χρηματοδότηση και ενίσχυση του δήμου, καταφέραμε, από την αρχή της πανδημίας, να προμηθευτούμε όλα τα απαραίτητα υλικά και για τον εφοδιασμό όσων εκπαιδευτικών μας δεν είχαν τη δυνατότητα. Όπως και να ανταποκριθούμε στη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία» υπογράμμισε ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Συκεών Στέλιος Μπουλταδάκης.

Για μία «εξαιρετικότατη και αναγκαία πρωτοβουλία που υπερκάλυψε την υποχορήγηση από το υπουργείου Παιδείας που μας έστειλε μόνο 4 tablet» έκανε λόγο ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νεάπολης Γιάννης Κουκίδης. Που προμηθεύτηκε 14 φορητούς υπολογιστές για τους μαθητές του σχολείου του. «Η συνεργασία μας με το δήμο είναι άριστη και πιστεύουμε ότι τέτοιες αναγκαίες κινήσεις επ’ αγαθώ όλων των μαθητών και των οικογενειών τους θα διευρυνθούν και σε άλλους τομείς» πρόσθεσε.

«Θησαυρός…»

Με εξίσου επαινετικό τρόπο εκφράστηκαν και οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του δήμου. Με τη Σοφία Ασβεστά, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Συκεών, να σημειώνει την αναγκαιότητα της κίνησης αυτής του δήμου για την «εξασφάλιση της δίκαιης, ισότιμης, με ίσους όρους και ουσιαστικής λειτουργίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές».

«Ωφέλιμη, καλοδεχούμενη και απαραίτητη» χαρακτήρισε την κίνηση του δήμου η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων Καλλιθέα Ζευγουλά. «Που έρχεται να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στον εξοπλισμό των σχολείων για να έχουν όλοι ισότιμη πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση». Ευχαριστώντας τη διοίκηση του δήμου «που είναι πάντα δίπλα και στηρίζει εκπαιδευτικούς, γονείς και κυρίως μαθητές».

«Θησαυρό, με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές» χαρακτήρισε τους νέους φορητούς υπολογιστές με τους οποίους εξοπλίστηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, η Διευθύντριά του Ελένη Γεωργοτέλλη. Συμπληρώνοντας ότι «θα βοηθήσει τόσο στην τηλεδιδασκαλία και τις νέες μεθόδους που καλούμαστε να εφαρμόσουμε, όσο και γενικότερα στις ανάγκες του σχολείου».

180 laptop στα σχολεία από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών