Χοιρινή καρέ με πουρέ γλυκοπατάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Χοιρινή καρέ με πουρέ γλυκοπατάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια

OraThess Post Thumb

23/04/2019


Χοιρινή καρέ με πουρέ γλυκοπατάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια! Εντυπωσιακό πιάτο στην όψη και με αυτή τη συνταγή που μας προτείνει το Fyssalida Restaurant γίνεται πεντανόστιμο και στη γεύση!

 

 

Συνταγή για 4 άτομα

 

Υλικά για Πουρέ γλυκοπατάτας

400γρ γλυκοπατάτα / 100γρ πατάτα / 50γρ βούτυρο / 5γρ αλάτι

 

Εκτέλεση Πουρές γλυκοπατάτας

Καθαρίζουμε και κόβουμε τη γλυκοπατάτα και την πατάτα σε χοντρά κομμάτια. Τις βράζουμε σε ελαφρώς αλατισμένο νερό σκεπασμένα με λαδόκολλα. Μόλις μαλακώσουν, τις αποσύρουμε από τα υγρά με τρυπητή κουτάλα και τις πολτοποιούμε σε multi,  προσθέτοντας το αλάτι και το βούτυρο, μέχρι να κάνουμε ένα λείο πουρέ.

 

 

Υλικά Καραμελωμένα κρεμμύδια

200γρ κρεμμύδια ξερά κόκκινα / 30γρ βούτυρο / 30γρ ελαιόλαδο / 30γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική / 50γρ ξύδι βαλσάμικο μαύρο

 

 

Εκτέλεση Καραμελωμένα κρεμμύδια

Καθαρίζω και κόβω τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα βάζω σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο και το ελαιόλαδο.  Ανακατεύω ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αφού μαλακώσουν προσθέτω τη ζάχαρη και σβήνω με το βαλσάμικο. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

 

Εκτέλεση Καρέ χοιρινό 4 τμχ

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις ψήνουμε σε σχάρα ή σε σχαροτήγανο.

 

 

giorgos-zorbasTIP από τον chef  του Fyssalida Restaurant Γιώργο Ζορμπά

Αντί για μπριζόλα καρέ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε χοιρινά μπριζολάκια ή πανσέτα. Συνδυάζεται ωραία με μια παγωμένη weiss μπύρα.