"Φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα του Δεκέμβρη" και τα κρασιά που τους ταιριάζουν! – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

“Φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα του Δεκέμβρη” και τα κρασιά που τους ταιριάζουν!

17/12/2019


Τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου, τον Δεκέμβριο, όλοι ετοιμάζουμε πλούσια τραπέζια και κεράσματα, με γλυκές και αλμυρές συνταγές, στις οποίες πρωταγωνιστούν τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ψάρια του μήνα. Γιατί μπορεί ο χειμώνας να είναι γενικά φειδωλός, έχει όμως και αυτός τις νοστιμιές του. Η Ελληνικά Κελλάρια είναι δίπλα σας και προτείνει υπέροχα ξηρά και γλυκά κρασιά από την πλούσια γκάμα της, να συνοδεύσετε τα φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα του Δεκέμβρη.

 

ELLINIKA-KELARIAΤα φρέσκα ψάρια έχουν μια νοστιμιά που τα κάνουν αξεπέραστα, σε σχέση με τα κατεψυγμένα. Για αυτό είναι σημαντικό να επιλέγουμε το κάθε ψάρι στην εποχή του. Ο Δεκέμβρης είναι ιδανικός για να απολαύσουμε καλαμάρια, χταπόδια, στρείδια, σουπιές, κουτσομούρες, λυθρίνια, μπαρμπούνια, συναγρίδες, σφυρίδες, τσιπούρες και γόπες. Όλα συνδυάζονται άψογα με ένα λευκό ξηρό Μοσχάτο Άσπρο του ΕΟΣ Σάμου ή ένα Μοσχοφίλερο της σειράς Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers, από την Ελληνικά Κελλάρια.

 

ELLINIKA-KELARIAΤα φρέσκα λαχανικά αποτελούν προαπαιτούμενο να αναδειχθεί η γεύση ενός καλού πιάτου και αποτελούν μέρος ενός καλού στησίματος. Τον μήνα που διανύουμε μπορούμε να γευτούμε αγκινάρες, καρότα, κολοκύθες, κουνουπίδια, λάχανα, μπρόκολα, παντζάρια, πράσα, σπανάκι και φινόκιο. Η Ελληνικά Κελλάρια προτείνει είτε λευκό είτε ροζέ ξηρό κρασί. Απολαύστε τα φρέσκα λαχανικά με ένα ποτήρι Ψηλές Κορφές του ΕΟΣ Σάμου ή με μία μοναδική Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ.

 

 

 

ELLINIKA-KELARIAΤέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα φρέσκα φρούτα ως μέρος μια υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Ο Δεκέμβρης μας χαρίζει απλόχερα αβοκάντο, γκρέιπφρουτ, κλημεντίνες, μανταρίνια, μήλα, πορτοκάλια, ρόδια και ακτινίδια. Ιδανικό συνοδευτικό για τα φρέσκα φρούτα αποτελεί ένα ελαφρύ, γλυκό κρασί Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, που θα αναδείξει τα αρώματά τους.

 

 

Τα φρέσκα του

Δεκέμβρη

Κρασιά που τους ταιριάζουν από την γκάμα της Ελληνικά Κελλάρια

Ψάρια

 

 

Καλαμάρια

Χταπόδια

Στρείδια

Σουπιές

Κουτσομούρες

Λυθρίνια

Μπαρμπούνια

Συναγρίδες

Σφυρίδες

Τσιπούρες

Γόπες

ELLINIKA-KELARIA

ELLINIKA-KELARIA

Μοσχάτο Άσπρο από τον ΕΟΣ Σάμου & Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers Μοσχοφίλερο από την Ελληνικά Κελλάρια

Λαχανικά

 

 

 

Αγκινάρες

Καρότα

Κολοκύθες

Κουνουπίδια

Λάχανα

Μπρόκολα

Παντζάρια

Πράσα

Σπανάκι

Φινόκιο

ELLINIKA-KELARIAELLINIKA-KELARIA

Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ από την Ελληνικά Κελλάρια και Ψηλές Κορφές από τον ΕΟΣ Σάμου

Φρούτα

 

 

 

Αβοκάντο

Γκρέιπφρουτ

Κλημεντίνες

Μανταρίνια

Μήλα

Πορτοκάλια

Ρόδια

Ακτινίδια

 

ELLINIKA-KELARIA

Samos Vin Doux από τoν ΕΟΣ Σάμου

 

 

Η Ελληνικά Κελλάρια με τα υπέροχα και μοναδικά κρασιά της συντροφεύει και τον Δεκέμβριο, φροντίζοντας να αναδείξει τις γεύσεις και τα αρώματα από τα φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα του τελευταίου μήνα του χρόνου.

 

Καλές Γιορτές!

 

 

 

http://www.greek-wine-cellars.com/

 

 

ΠΡΟΦΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ:

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 36 χώρες της υφηλίου. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.

 

Η εταιρία παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα Οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της Ελληνικά Κελλάρια στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της.

 

Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι  σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

 

Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε θέλησε, τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει την γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.

 

Το 2016 εγκαινίασε τη νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

 

Παράλληλα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά την διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στους λόφους που βρίσκονται πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο, αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς», οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS», η νέα σειρά «Μίτος της Αριάδνης» και η αυθεντική Μαυροδάφνη «Tsigello», στην ξηρή εκδοχή της.

 

Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. ξεκίνησε τη συνεργασία της με το brand ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ, και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που θεωρείτο «άρχοντας της απόσταξης». Με την συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.

 

Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας την δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε την στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με την Νο1 Γαλλική Εταιρία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.

 

Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την «εξωστρεφή» φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.