Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Φιλέτο πάπιας με κρασάτη σάλτσα κόκκινων φρούτων, σε σταρώτο με κουκουνάρι και σταφίδα

OraThess Post Thumb

10/01/2019


Γαλλική φινέτσα στο τραπέζι μας, με μια εξαιρετική συνταγή που προτείνουν τα ζυθεστιατόρια Ζύθος και Dore Ζύθος.

Υλικά για 4 άτομα:

4 φιλέτα πάπιας (1 κιλό περίπου)
500 ml κόκκινο κρασί
500 ml χυμό κόκκινων φρούτων ή φραγκοστάφυλο
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 φύλλο δάφνης
Λίγους κόκκους πιπέρι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο
200 γρ σάλτσα demi glass
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση
50 γρ κουκουνάρι
80 γρ μαύρη σταφίδα
60 – 80 γρ βούτυρο
200 γρ σιτάρι
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

papia-zithos Μαρινάρουμε τα φιλέτα πάπιας για 12 – 24 ώρες μέσα σε μία μαρινάδα από 250 ml κόκκινο κρασί, λίγο βούτυρο, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερυ.
Την επόμενη σουρώνουμε τα φιλέτα πάπιας από την μαρινάδα, τα αλατοπιπερώνουμε και σε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο ρίχνουμε βούτυρο, ελαιόλαδο και ,αφού χαράξουμε το λίπος της πάπιας σταυρωτά, τα σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη να ξεκουραστούν για να φτιάξουμε την σάλτσα.
Βράζουμε την μαρινάδα μαζί με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό κόκκινων φρούτων μέχρι να εξατμιστεί το μισό υγρό και στην συνέχεια την προσθέτουμε στην demi glass δοκιμάζοντας το αλατοπίπερο. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε και αυτήν στην άκρη.
Βράζουμε το σιτάρι για μία ώρα περίπου και ρίχνουμε μέσα το κουκουνάρι που έχουμε σωτάρει, τις σταφίδες, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε μαζί με την πάπια που έχουμε κόψει σε φιλετάκια περιχύνοντας με την σάλτσα που έχουμε φτιάξει.

maurommatiTip για την παραπάνω συνταγή από τη Δέσποινα Μαυρομμάτη:

Αντί για χυμό κόκκινων φρούτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 200 γρ φρέσκα κόκκινα φρούτα.