Φθινοπωρινά τραπέζια με Τσίπουρο και Ούζο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ! – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Φθινοπωρινά τραπέζια με Τσίπουρο και Ούζο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ!

portobello

05/12/2019


BABATZIM_TSIPOUROΗ εποχή από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, είναι αφιερωμένη στο πατροπαράδοτο τσίπουρο. Είναι η εποχή που το ποτό ετοιμάζεται σε παραδοσιακά καζάνια και τα γλέντια γύρω τους δίνουν και παίρνουν. Τώρα λοιπόν που ο χειμώνας έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του και έχουμε ξεκινήσει τις μαζώξεις με την παρέα στα σπίτια ή τα μεζεδοπωλεία, το Τσίπουρο και Ούζο Μπαμπατζίμ είναι εδώ να μας χαρίσει απλόχερα την αυθεντική του γεύση και τα φυσικά του αρώματα.

 

htapodi-sharasΤο τσίπουρο και το ούζο, ως γνωστόν, συνοδεύονται από τους παραδοσιακούς μεζέδες. Οι μεζέδες του τσίπουρου πρέπει να έχουν γευστική ένταση για να μην εξουδετερώνονται από την δριμύτητα του ποτού. Το τσίπουρο Μπαμπατζίμ χωρίς γλυκάνισο συνοδεύει αρχικά άριστα μεζέδες όπως τυριά, κολοκυθάκια, λαχανικά τουρσί, άγρια μανιτάρια στη σχάρα, ντομάτα με χοντρό αλάτι, ελιές με παξιμάδια και ντολμαδάκια. Στη συνέχεια, πιο σύνθετα και πικάντικα πιάτα, όπως κρέατα και θαλασσινά μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους. Για τους λάτρεις των πλούσιων αρωμάτων του γλυκάνισου, το τσίπουρο Μπαμπατζίμ με γλυκάνισο θα ταιριάξει μοναδικά με μεζέδες της θάλασσας, όπως ακριβώς και το ούζο. Λόγω της έντονης γεύσης του και των χωνευτικών ιδιοτήτων του, το τσίπουρο, είτε χωρίς είτε με γλυκάνισο, μπορεί ακόμα να κλείσει ευχάριστα ένα πλούσιο γεύμα ή δείπνο.

 

tyriaΑν, από την άλλη, είστε λάτρεις του παγκοσμίως γνωστού ούζου, η ιδανική επιλογή είναι το αρωματικό ούζο Μπαμπατζίμ, το οποίο συνδυάζει την ιδιαιτερότητα του μάραθου με το άρωμα του γλυκάνισου. Οι φίνες μυρωδιές του και η ιδιαίτερη γεύση του συνδυάζονται εξαιρετικά με την γευστική παλέτα του Αιγαίου: χταπόδι, γαρίδες, καλαμαράκια, μύδια και άλλα. Μη φοβηθείτε όμως να το συνδυάσετε και με πιο ιδιαίτερες γεύσεις, όπως αβγοτάραχο, αχινούς, στρείδια, αυγά χταποδιού και συκώτια ψαριών.

 

BABATZIM-OUZOΤο μυστικό των αποσταγμάτων Μπαμπατζίμ, βρίσκεται στη συνταγή της παραδοσιακής απόσταξης. Συνταγή που περνά από γενιά σε γενιά ήδη από το 1875, αποτυπώνοντας σε κάθε γουλιά την παράδοση και την αυθεντικότητα τους. Ο άρχοντας της απόσταξης, ο αείμνηστος Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, δημιούργησε εξαιρετικής ποιότητας τσίπουρα και ούζα, τα οποία αποτελούν την ιδανική συνοδεία για εσάς και την παρέα σας, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

 

AUGOTARAXOΚι επειδή σε κάθε παρέα οι γευστικές επιλογές ποικίλουν, το Τσίπουρο και Ούζο Μπαμπατζίμ θα εντυπωσιάσουν και θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους! Πάντα θα υπάρχει το δίλημμα ούζο ή τσίπουρο… Για αυτό η απάντηση σε αυτό το δίλημμα θα είναι σταθερά μία: Και ούζο και τσίπουρο, αρκεί να είναι Μπαμπατζίμ!

 

Στην υγειά σας λοιπόν!

 

 

 

*Απόλαυση της παράδοσης με ευχάριστη συνοδεία ούζου και τσίπουρου με μέτρο!

 

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων Μπαμπατζίμ γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Α.Ε.

 

www.gwc-microsite.gr

 

 

ΠΡΟΦΙΛ:

BABATZIM_TSIPOUROΤα γνωστά σε όλους προϊόντα – αποστάγματα «ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ» δημιουργήθηκαν με μοναδικό τρόπο από τις αυθεντικές, μυστικές, Πολίτικες συνταγές των προγόνων του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου. Εκπρόσωπος της 3ης γενιάς της φημισμένης οικογένειας αποσταγματοποιών, ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 να ασκεί με μεράκι και πάθος την τέχνη της απόσταξης (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) στην περιοχή της Όσσας Θεσσαλονίκης.

 

Το οικογενειακό μυστικό της απόσταξης ταξιδεύει από γενιά σε γενιά, ξεκινώντας το 1875 όπου η οικογένεια του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη και παράγει αποστάγματα που αιχμαλωτίζουν σε κάθε σταγόνα τους τον αρωματικό και γευστικό πλούτο του σταφυλιού και του τόπου καταγωγής τους.

 

Ύστερα στην Ελλάδα, το πολύτιμο έργο συνεχίστηκε από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο (1940 – 2018). Το εργαλείο ζωής, ο άμβυκας απόσταξης θα παραμείνει το στήριγμα της παράδοσης και της ιδιαίτερης ποιότητας. Μάλιστα, το 1988, όπου το τσίπουρο έγινε επισήμως ένα ελληνικό ποτό κατοχυρωμένο από την Ε.Ε., το τσίπουρο ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ είναι το πρώτο εμφιαλωμένο τσίπουρο, ελεγμένο ποιοτικά και φορολογικά.

 

Παράλληλα, ο αείμνηστος Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος από το 1970 ξεκίνησε με απαράμιλλο ζήλο τη δημιουργία ενός μαγευτικού Οικολογικού Πάρκου 500 στρεμμάτων στις Πλαγιές Βερτίσκου, στην περιοχή της Όσσας Λαγκαδά και του περίφημου «Κτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου». Το κτήμα διαθέτει σήμερα 264 στρέμματα Βιοκλιματικού Αμπελώνα, σύγχρονο οινοποιείο και εμφιαλωτήριο ενώ οι χώροι του Πάρκου – όλοι επισκέψιμοι – το καθιστούν ως έναν από τους πιο άξιους εκπροσώπους των Δρόμων του Κρασιού της Μακεδονίας.

Το Κτήμα παράγει κρασιά αποκλειστικά από τα βιολογικά σταφύλια του κτήματος τα οποία θεωρούνται σπάνια και χαρισματικά, άξιοι πρεσβευτές του Μακεδονικού Αμπελώνα.

 

Η οινολογική ευαισθησία του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, η σύνδεση του με την παράδοση, η ιστορία της οικογένειας του στην τέχνη της απόσταξης, καθώς και το πάθος του για αυθεντικές γεύσεις και αρώματα τον οδήγησαν στη δημιουργία εξαιρετικών προϊόντων. Για αυτό το λόγο κατέκτησε δίκαια και τον τίτλο «ο άρχοντας της απόσταξης».