Φίλιππος Μανδηλαράς: "Οι 12 Θεοί Ντετέκτιβ" – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Φίλιππος Μανδηλαράς: “Οι 12 Θεοί Ντετέκτιβ”

MANDILARAS

24/04/2020


Η νέα σειρά του Φίλιππου Μανδηλαρά ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος συνεχίζει επάξια την παράδοση των επιτυχημένων σειρών Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ, που έκαναν μικρούς και μεγάλους να αγαπήσουν φανατικά τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας! Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο Ποιος έκλεψε το μήλο της Έριδας; συνεχίζεται το νικηφόρο σερί του αχτύπητου γραφείου ερευνών, μετά την ανατρεπτική λύση της συναρπαστικής υπόθεσης του πρώτου βιβλίου, με τίτλο Ένα Ψάρι που το έλεγαν Ορφώ.

 

Στη νέα αυτή υπόθεση οι δώδεκα θεοί πρέπει να ανακαλύψουν ποιος εξαφάνισε το χρυσό μήλο της Έριδας, πριν προλάβει ο Πάρις να επιλέξει «την ομορφότερη» και της το δώσει. Η διαλεύκανση όμως του μυστηρίου δεν προμηνύεται εύκολη, αφού κανείς δεν ξέρει ποιον ή ποια μπορεί να εμπιστευτεί: ίσως κάποια από τις θεές να έχει βάλει το χεράκι της. Μήπως η Αφροδίτη, που θεωρεί ότι το μήλο τής ανήκει δικαιωματικά; Ή η Περσεφόνη, που ίσως παρεξηγήθηκε γιατί δεν προτάθηκε ως υποψήφια; Άραγε να το πήρε η Εστία και να κατέληξε μέσα σε κάποια… μηλόπιτα;

 

Στην ιστορία του Φίλιππου Μανδηλαρά, το χιούμορ συναγωνίζεται το σασπένς, σε ένα βιβλίο που αβίαστα, σε κάθε περιγραφή, κρύβονται αναρίθμητες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας, με την εικονογράφηση της Ναταλία Καπατσούλια να ζωντανεύει τους ήρωες και να αφηγείται την ιστορία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι άλλη μια νέα περιπέτεια γίνεται η αφορμή για να τεθούν ανάλαφρα σημαντικά ερωτήματα –για τη φύση της πραγματικής ομορφιάς αλλά και για τη φύση θεών και ανθρώπων–, μα και να δοθούν σοφές απαντήσεις: «Η ομορφιά είναι το τώρα, κι εσύ ζεις στο τώρα».

 

Ο συγγραφέας

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ασχολείται με το παιδικό και εφηβικό βιβλίο από το 1997, είτε ως συγγραφέας είτε ως μεταφραστής, επιμελητής και σύμβουλος εκδόσεων. Έχει εκδώσει δεκάδες βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, έχει βραβευτεί με Κρατικό Βραβείο Εφηβικού – Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου κι εξακολουθεί να γνωρίζει την αγάπη των παιδιών κάθε φορά που παρουσιάζει κάποιο βιβλίο του. Τα βιβλία των σειρών Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ και Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ έχουν αγκαλιαστεί όσο λίγα από παιδιά και γονείς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του.

 

Η εικονογράφος

Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει τα πρώτα της σκίτσα. Αυτό της έγινε σιγά σιγά συνήθεια που, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, δεν έχει ξεπεράσει. Να φανταστείτε ότι όταν έγινε καθηγήτρια γαλλικών, όλη την ώρα ζωγράφιζε στον πίνακα. Με τα παιδιά περνούσε πολύ ωραία και οι ζωγραφιές της τους άρεσαν: Έτσι αποφάσισε να γίνει εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσουν τα βιβλία (αυτά με τις εικόνες, αλλά και τα άλλα, αυτά για μεγάλους), το ποδήλατο, η θάλασσα, οι γάτες, τα σύννεφα και τα αστέρια.