«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» στο Αθήναιον – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» στο Αθήναιον

bernanta-almpa

27/12/2019


Το διαχρονικό αριστούργημα «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» παρουσιάζει το μικρό Broadway, στη σκηνή του θεάτρου Αθήναιον από την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019 έως και την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, μεταφέροντας μας την εικόνα του εγκλεισμού, της καταπίεσης, του συμβιβασμού και του πάθους.

“Μετά τον θάνατο του δεύτερου συζύγου της, η Μπερνάρντα Άλμπα γίνεται τυραννική με τις πέντε κόρες της, που σπάνια είχαν οποιαδήποτε επαφή με το άλλο φύλο.

bernanta-almpa

Επιβάλλει πένθος 8 χρόνων και τον εγκλεισμό τους μες στο σπίτι, καθώς η ανώτερη τάξη τους δεν τους επιτρέπει να “ανακατεύονται” με τους απλούς χωρικούς. Η Ανγκούστιας, η μεγαλύτερη κόρη της Μπερνάρντα από τον πρώτο της γάμο, κληρονομεί την περιουσία του πατέρα της κι έτσι προσελκύει το ενδιαφέρον ενός μνηστήρα, του Πέπε Ρομάνο.

Τον Πέπε όμως ποθούν κι η Αδέλα, η μικρότερη κόρη, που αρνείται να υποταχθεί στη μητέρα της και συνάπτει ερωτική σχέση μαζί του, αλλά κι η Μαρτίριο, που τη ζηλεύει για κάτι που η ίδια δεν μπορεί να αποκτήσει, λόγω του παρουσιαστικού της. Η ζήλια της Μαρτίριο θα οδηγήσει στο τραγικό τέλος της Αδέλα και στη διατήρηση του πένθους στο σπίτι.”

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 18 Νοεμβρίου 1954 στο θέατρο “Κοτοπούλη”, σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή, σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Τσαρούχη. Τον ρόλο της Μπερνάρντα Άλμπα ερμήνευσε η Κατίνα Παξινού.

bernanta-almpaΣε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, μουσική – Τάκη Μπίνιαρη, χορογραφίες Δημήτρη Ιβάνωφ, σκηνικό Χάρη Σεπεντζη, κοστούμια Βανια Αλεξάνδροβα, στίχοι τραγουδιών Τάκης Μπίνιαρης-Βασίλης Καπερνάρος,Tραγούδι Nανά Γεωργιάδη-Τάκης Μπίνιαρης, κινησιολογία Σίμωνα Πάτροκλου, Βοηθός σκηνοθέτη Τάκης Δρόσος, σχεδιασμός φωτισμών και σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη.

 

Πρωταγωνιστούν: Τζένη Καλλεργη, Τιτίκα Σαριγκουλη, Κυριακή Γάσπαρη, Μαρία Δρακοπούλου, Μαρία Συμεών, Δέσποινα Χαριατη, Κατερίνα Βολικα, Άννα Μαρία Βιδάλη, Έφη Χαντζούλη, Αναστασία Χατζηαθανασίου, Σίμων Πάτροκλος

Info

Θέατρο Αθήναιον
Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη
www.theatroathinaion.gr
Τηλ.2310 832060

 

Ημέρες και ώρες παράστασης:
– Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου – 21:00
– Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου – 20:00
– Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου – 21:00
– Σάββατο 28 Δεκεμβρίου – 18:15 & 21:00 [2 Παραστάσεις]
– Κυριακή 29 Δεκεμβρίου – 19:00
– Πέμπτη 2 Ιανουαρίου – 20:00
– Παρασκευή 3 Ιανουαρίου – 21:00
– Σάββατο 4 Ιανουαρίου – 18:15 & 21:00 [2 Παραστάσεις]
– Κυριακή 5 Ιανουαρίου – 19:00
– Δευτέρα 6 Ιανουαρίου – 19:00