"Τεχνητή νοημοσύνη και το Μέλλον της Εργασίας": Ομιλία του Επαμεινώνδα Χριστοφιλόπουλου – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

“Τεχνητή νοημοσύνη και το Μέλλον της Εργασίας”: Ομιλία του Επαμεινώνδα Χριστοφιλόπουλου

Xristofilopoulos_Dukakis Center_Agora 2019

13/09/2019


Για τρίτη συνεχή χρονιά το Michael and Kitty Dukakis Center for Public and Humanitarian Service  του ACTAmerican College of Thessaloniki συμμετέχει στο Reworks Agora, την επιτυχημένη διεθνή συνάντηση σκέψης και ιδεών στη Θεσσαλονίκη, που φέτος επικεντρώνεται σε νέες επίκαιρες ιδέες συνυφασμένες με το ραγδαία μεταβαλλόμενο και τεχνολογικά τροφοδοτούμενο παρόν.

Φετινός προσκεκλημένος του Dukakis Center είναι ο Δρ Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος Πρόεδρος της έδρας UNESCO on Futures Research, ο οποίος θα παρουσιάσει στις 13:00,  την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ypsilon (Εδέσσης 5, Θεσσαλονίκη), τρία σενάρια για το μέλλον της εργασίας και της τεχνολογίας το 2050 όπως προέκυψαν από την παγκόσμια έρευνα του Millennium Project, του think tank με έδρα την Ουάσιγκτον, που συντονίζει μελέτες έρευνας και προοπτικής. Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και οι στρατηγικές αντιμετώπισης των ζητημάτων που προκύπτουν θα αποτελέσουν βασικό αντικείμενο της συζήτησης που θα συντονίσει η δημοσιογράφος Άλκηστη Γεωργίου.

Ο Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος είναι Πρόεδρος της έδρας UNESCO on Futures Research, που φιλοξενείται από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και επικεφαλής της Μονάδας Προοπτικής Διερεύνησης & Εργαλείων στο δίκτυο ΠΡΑΞΗ. Έχοντας ακαδημαϊκό υπόβαθρο στη Φυσική, τις Περιβαλλοντικές Σπουδές, τις Διεθνείς Σχέσεις και την Προοπτική Διερεύνηση, εργάστηκε αρχικά στον τομέα της μεταφοράς τεχνολογίας και της εμπορικής εκμετάλλευσης της έρευνας, πριν δημιουργήσει μια νέα δραστηριότητα που σχετίζεται με τη διεθνή ερευνητική συνεργασία. Από το 2010, επικεντρώνεται ιδιαίτερα στις μελλοντικές μελέτες και προοπτικές. Σήμερα είναι πιστοποιημένος Future Strategist, μέλος του World Future Society (WFS), αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Προοπτικής Διερεύνησης (FEN) και συμπροεδρεύων του ελληνικού τμήματος του Millenium Project, ενός think tank με έδρα την Ουάσιγκτον, που συντονίζει μελέτες έρευνας και προοπτικής.

 

 

Τεχνητή Νοημοσύνη και το Μέλλον της Εργασίας – Δρ Επαμεινώνδας Χριστοφιλόπουλος

Πρόεδρος της έδρας UNESCO on Futures Research

 

Reworks Agora

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, Ypsilon, 13:00

Σε συνεργασία με το Dukakis Center του ACT

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://reworks.gr/agora-2/

dukakis-center@act.edu