Στο ΒΕΘ ο Γερμανός υφυπουργός Norbert Bartle – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Στο ΒΕΘ ο Γερμανός υφυπουργός Norbert Bartle

Norbert Barthle

25/01/2020


Στην ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Γερμανίας και δη στη δημιουργία γέφυρας για τον επιχειρηματικό κόσμο αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Norbert Barthle, κατά την επίσκεψή του στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

 

Ο κ.  Bartle συνοδευόμενος από την γενική Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Sibilla Bending και από αντιπροσωπεία αξιωματούχων βρίσκεται, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να έχει σειρά επαφών σε μία προσπάθεια ενδυνάμωσης της συνεργασίας με την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ).

 

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΒΕΘ, Αναστάσιο Καπνοπώλη και μέλη της διοικητικής επιτροπής, αλλά και του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

 

ΒΕΘ και ΕΓΣ βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία,  με πιο πρόσφατη την εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη Γερμανών σπουδαστών ζαχαροπλαστικής. Το πρόγραμμα συντόνισαν το ΒΕΘ και το Επιμελητήριο της Κολωνίας με τη στήριξη της Επαγγελματικής Σχολής ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου και του γραφείου Θεσσαλονίκης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, ενώ ήδη βρίσκεται στα σκαριά και έτερο κατά το οποίο Έλληνες σπουδαστές ζαχαροπλαστικής θα μεταβούν για εκπαίδευση στην Κολωνία.