Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Σπετσοφάι μπρουνουάζ με άρωμα παστουρμά, τηγανιτή πολέντα και σάλτσα γιαουρτιού με μοσχολέμονο

OraThess Post Thumb

13/12/2018


Το σπετσοφάι έβαλε τα γιορτινά του! Μια ιδιαίτερη συνταγή από τα ζυθεστιατόρια Ζύθος και Dore Ζύθος!

Υλικά για 4 άτομα:

700 γρ βοδινά λουκάνικα
100 γρ παστουρμά
1 – 2 κρεμμύδια
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές πράσινες κέρατο
λίγο σκόρδο
100 ml κόκκινο κρασί
50 ml ελαιόλαδο
200 γρ πολέντα
50 γρ πελτέ ντομάτας
800 γρ ζωμό λαχανικών
50 γρ φρέσκο βούτυρο
100 γρ γραβιέρα τριμμένη
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
100 γρ γιαούρτι
Χυμό από 2 μοσχολέμονα
Αλάτι πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

spetzofai Κόβουμε όλα τα λουκάνικα σε μικρά κυβάκια, το ίδιο και τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τον παστουρμά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε ελαφρά όλα μαζί μέχρι να μαραθούν καλά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό, μία κουταλιά πελτέ ντομάτας, αλάτι πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια βράζουμε το ζωμό λαχανικών, ρίχνουμε μέσα την πολέντα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις τραβήξει την υγρασία βγάζουμε το μείγμα από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, την γραβιέρα, το μοσχοκάρυδο και το απλώνουμε σε ένα κρύο ταψί.
Μόλις κρυώσει το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, το πανάρουμε με αλεύρι και το τηγανίζουμε σε δυνατή φριτέζα.
Σερβίρουμε ζεστά με το σπετσοφάι από πάνω και μία κουταλιά σάλτσα γιαουρτιού που έχουμε φτιάξει ανακατεύοντας καλά το γιαούρτι, το χυμό από τα μοσχολέμονα και αλάτι.

maurommatiTip για την παραπάνω συνταγή από τη Δέσποινα Μαυρομμάτη:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λουκάνικα της αρεσκείας σας ή αντί για λουκάνικα μπορείτε να το κάνετε με κοτόπουλο ή χοιρινό.