ΣΚΩΘ: Προς κατάργηση ο φόρος πολυτελείας στα κοσμήματα – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

ΣΚΩΘ: Προς κατάργηση ο φόρος πολυτελείας στα κοσμήματα

SILLOGOS-OROLOGOPOION

31/01/2020


Την κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα κοσμήματα, πάγιο αίτημα των ανθρώπων του κλάδου της αργυροχρυσοχοΐας, φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση.

 

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών, Πέτρος Καλπακίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση του Συλλόγου για τον εορτασμό της καινούργιας χρονιάς.

 

Ο κ. Καπλακίδης, που είχε προ ημερών συνάντηση με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη, προκειμένου να του εκφράσει την αντίθεση του κλάδου για τη συνέχιση της επιβολής του φόρου πολυτελείας, φαίνεται πως βρήκε ευήκοα ώτα, από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία εξετάζει, πλέον, σοβαρά το ενδεχόμενο κατάργησης του συγκεκριμένου φόρου.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΩΘ και της ΠΟΒΑΚΩ, απαιτείται η άμεση  κατάργηση του αντιαναπτυξιακού φόρου, όπως τον χαρακτήρισε, για αντικείμενα κόστους άνω των 1.000 ευρώ. Σημειώνεται πως ο εν λόγο φόρος, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα όπως προκύπτει από τα δημόσια έσοδα. Αντιθέτως επέφερε σημαντικό πλήγμα σε μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Ο κ. Καλπακίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε πως «στο κατώφλι της νέας δεκαετίας, εδραιώνεται στην αγορά και στην κοινωνία η αισιοδοξία ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Το 2020 είναι η χρονιά που πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτατα στην ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για τη ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας».

 

«Ζούμε σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι η ανάπτυξη θα εξακολουθήσει να έχει πρωταγωνιστές τις τολμηρές και διορατικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Όλοι μας πρέπει να δηλώσουμε παρόντες στην επόμενη ημέρα» σημείωσε  ο κ. Καλπακίδης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την υπογραφή της, ενώ προέτρεψε τα μέλη του Συλλόγου να δώσουν το παρών στις επερχόμενες εκλογές του ΣΚΩΘ.

 

Στην εκδήλωση του ΣΚΩΘ παρεβρέθηκαν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτικού κόσμου της πόλης.