Πραγματοποιήθηκε η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση του Συλλόγου Αρωγής «ΑΧΤΙΔΑ» – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση του Συλλόγου Αρωγής «ΑΧΤΙΔΑ»

AXTIDA
Τα μέλη του Συλλόγου ΑΧΤΙΔΑ Τζόγια Σωτηροπούλου, Σταυρούλα Αγίου, Μαντώ Γαβριηλίδου, Πόλυ Μακρή, Μάγδα Δούδου (Πρόεδρος), Εύα Μέρτζου, Νίκος Καιρίδης, Έλενα Αργαλιά

13/02/2020


Μια ιδιαίτερη εκδήλωση διοργανώθηκε πρόσφατα από το Σύλλογο Αρωγής του Συλλόγου Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε «ΑΧΤΙΔΑ», στο ξενοδοχείο Makedonia Palace.

 

Οι έγκριτες δημοσιογράφοι  Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού, συγγραφείς του ιστορικού ντοκουμέντου «Η Τελευταία Μπλόφα», μίλησαν για το βιβλίο τους και καθήλωσαν το κοινό, σε μια κατάμεστη αίθουσα, περιγράφοντας την μοναδική εμπειρία που είχαν για τη δημιουργία αυτού του έργου ζωής και γενικότερα για την περίοδο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα που εξιστορούν. Ακολούθησε συζήτηση την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος και μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΧΤΙΔΑ, Εύα Μέρτζου.

 

Η βραδιά συνεχίστηκε με επίσημο δείπνο και ξεχωριστές μουσικές επιλογές.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την υποστήριξη του έργου του Συλλόγου Αρωγής του Συλλόγου Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε «ΑΧΤΙΔΑ»

 

Λίγα λόγια για το έργο του Συλλόγου

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε., φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1987 από γονείς και συγγενείς παιδιών που πάσχουν από αυτισμό.

Ο Σύλλογος «ΑΧΤΙΔΑ» ιδρύθηκε το 1997 με την επωνυμία «Σύλλογος Αρωγής Συλλόγου Γονέων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε». Γρήγορα πλαισιώθηκε από μέλη και φίλους οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν στην προσπάθεια των γονέων να συνδράμουν τα παιδιά τους με σύγχρονες μεθόδους.

Το Κέντρο Αυτισμού «ΑΧΤΙΔΑ» σήμερα παρέχει: Διάγνωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία ατόμων με αυτισμό με στόχο τη συναισθηματική ωρίμανση, εκμάθηση δεξιοτήτων και κοινωνικοποίηση, ασκήσεις κολύμβησης με την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτών, δημιουργική απασχόληση αυτιστικών παιδιών, λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού, σεμινάρια σε απογευματινές συναντήσεις για γονείς αυτιστικών παιδιών, επιστημονικές ημερίδες, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το πρόβλημα του αυτισμού.