Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Φωκίωνα Ζησιάδη – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Filter by Categories

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Φωκίωνα Ζησιάδη

ZISIADIS
Κώστας Καραμανλής, Φωκίων Ζησιάδης

25/10/2019


Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Φωκίωνα Ζησιάδη με θέμα :  «Παγετώνες. Απο τη Γένεση στην Εξαΰλωση» πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, την Τετάρτη 16/10. Όσοι παρευρέθηκαν μιλούν με εκτίμηση για τη διεισδυτική ματιά του φωτογράφου στην ερμηνεία ενός τόσο απόκοσμου τόπου.

 

Στους τοίχους του πρώτου ορόφου του μουσείου, 39 έργα μεγάλων διαστάσεων και υψηλής ανάλυσης πρόσφεραν στον επισκέπτη μια τρισδιάστατη αίσθηση μέσα από εκτύπωση OptiPlex και τη χρήση πλέξιγκλας. Εξαιρετικής ανάλυσης εικόνες, σε ασπρόμαυρους κατοπτρισμούς αλλά και σε γαλαζοπράσινες αποχρώσεις συνδυάστηκαν με αρκτικούς ήχους σε επιμέλεια του Θανάση Ζλατάνου του Studio Lollipop.

 

Όπως σημειώνει ο επιμελητής, Σταύρος Καβαλλάρης στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου της έκθεσης, «οι εικόνες των παγόβουνων του Φωκίωνα Ζησιάδη, με την κρυσταλλική τους ευθραυστότητα και επιβλητικότητά τους- όμοια με μιας μαρμάρινης κατασκευής, είναι αυτό που αποτυπώνουν, δεν διαφοροποιούνται ως μεταφορές, δεν συνιστούν όχημα ενός άλλου νοήματος. Αποτελούν την κατάθεση ενός τολμηρού καλλιτέχνη-περιηγητή που παραδίδει αφοπλιστικά τον θεατή στην ομορφιά, στην τάξη, στην άψογη τελειότητα, στην απόληξη του άφθαρτου σε φθαρτό, με γεωμετρίες καθαρές, λιτές, με φωτισμούς διαυγείς και, συνάμα, δραματικούς».

 

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της πολιτικής, του πολιτισμού, των επιχειρήσεων. Ανάμεσα τους: ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρέσβης της Δανίας Klavs A. Holm, ο πρίγκιπας Νικόλαος και πολλοί άλλοι. Αίσθηση έκαναν οι Θεσσαλονικείς φίλοι που έδωσαν συγκινητικό παρόν και τίμησαν τον καλλιτέχνη στην πρώτη του έκθεση.

 

Επιμελητής έκθεσης: Σταύρος Καβαλλάρης

 

Διάρκεια έκθεσης: 17 Οκτωβρίου έως 17 Νοεμβρίου 2019

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες του Φωκίωνα Ζησιάδη www.fokionzissiadis.com και του Μουσείου Μπενάκη www.benaki.org