Παρουσιάζεται το βιβλίο του Στέφανου Τσιτσόπουλου «Ροκ Σταρ» – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Στέφανου Τσιτσόπουλου «Ροκ Σταρ»

tsitsopoulos

12/11/2019


Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του Στέφανου Τσιτσόπουλου με τίτλο «Ροκ Σταρ», εκδόσεις Μεταίχμιο, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19:00. Θα μιλήσουν οι: Γιώργος Σκαμπαρδώνης συγγραφέας-δημοσιογράφος, Τατιάνα Λιάνη μεταφράστρια-επιμελήτρια-συγκριτολόγος Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ – γερμανόφωνο θέατρο.

 

Ο θρύλος του Τζέι Ντι Σάλιντζερ, του πρώτου και απόλυτου έως σήμερα ροκ σταρ της παγκόσμιας λογοτεχνίας, δεν έσβησε ποτέ. Μπορείς να φταις κι εσύ που δεν τον ξέχασες ποτέ. Γι’ αυτό και ίσως έτσι να εξηγείται γιατί ποτέ δεν έφυγαν στ’ αλήθεια, ούτε αυτός ούτε ο ήρωάς του ΧόλντενΚώλφηλντ. Και γι’ αυτό για πάντα θα μένουν κι εκεί αλλά και εδώ: στη Νέα Υόρκη του 1951 αλλά και την Αθήνα του 2019. Μη σε τρομάζει η απόσταση, δεν είναι μεγάλη, είναι μερικές σελίδες και μερικά τραγούδια δρόμος, προκειμένου να ξαναβρούν τον βηματισμό τους και επιτέλους να φτάσουν στο Μεταίχμιο!

 

Το βιβλίο του δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού Στέφανου Τσιτσόπουλου (Athens Voice, Athens VoiceRadio 102.5) είναι τέρμα ροκενρόλ: μια μητροπολιτική ιστορία με ήρωες που οδηγούν γρήγορα αμάξια, ακούνε δυνατές γκαζάτες μουσικές, κυνηγάνε τις συναυλίες, ερωτεύονται κορίτσια στα εξώφυλλα των δίσκων, απεγνωσμένα ψάχνουν τη μία και μοναδική αγάπη. Χαλιούνται από καψούρες που τους ρίχνουν στα πατώματα, μελαγχολούν πού και πού, αλλά δεν τους παίρνει κάτω και ξαναβουτάνε στο πάρτι και τη χαρά. Ένα ημερολόγιο από μίλια τρελών νυχτερινών πτήσεων που ξεκινούν από τη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, καταλήγοντας στη Νέα Υόρκη του συγγραφέα-μυστήριο Τζέι Ντι Σάλιντζερ. Μια ζετέμ ιστορία όπου ζόρικα αγόρια και μοιραία κορίτσια διαβάζουν ζόρικα βιβλία. Κινούμενα σπαραχτικά, αστεία και τρυφερά, παλεύουν να κατακτήσουν τα πιο τρελά τους όνειρα, γράφοντας το δικό τους μυθιστόρημα, όπως ο Μεγάλος Τζέι Ντι. Για το δικαίωμα στην ευτυχία, την απόδραση στον μεγάλο κόσμο, τον έρωτα και τη μουσική. Μια autofiction μαρτυρία, ένα βιβλίο που διαβάζεται δυνατά, μια ιστορία που διαβάζεται και ακούγεται, αφού αυτό ήταν, είναι και θα είναι το ροκενρόλ, είτε σε μορφή λογοτεχνίας είτε σε φορμάτ τραγουδιού: η αφήγηση της δικής μας ιστορίας μεγαλόκαρδα και μεγαλόψυχα, κόντρα στη μοναξιά και τη μιζέρια ή τη μισαλλοδοξία των καιρών.