Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αντί για passatempo...» – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αντί για passatempo…»

Apostolakis_xristakis_

10/01/2020


Οι Λάκης Αποστολάκης και Τάκης Χρηστάκης παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο τους «Αντί για passatempo…», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός. Θα μιλήσουν οι: Γιώργος Σκαμπαρδώνης συγγραφέας, Δημήτρης Βάγιας ηθοποιός.

 

Λάκης Αποστολάκης-Τάκης Χρηστάκης | «Αντί για passatempo…», εκδόσεις Θερμαϊκός

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, ώρα 19:00 | IANOS, Αριστοτέλους 7

 

 

Περίληψη βιβλίου

Ας μη γελιόμαστε. Οι «συγγραφείς» δεν διεκδικούν τον τίτλο του λογοτέχνη. Δεν κάνουν λογοτεχνία.

Τα περισσότερα από τα κείμενα του βιβλίου στην πραγματικότητα αποτελούν επιστολές που αντάλλασσαν μεταξύ τους στην πορεία του χρόνου για προσωπική τους τέρψη, ίσως και προς τέρψη κάποιων καλών τους φίλων. Αποτελούν προσωπικές τους εμπειρίες εμπλουτισμένες με δόκιμες επινοήσεις για να προσδώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να πετύχουν τον στόχο τους: να περιγράψουν χαρακτήρες και συμπεριφορές και να κριτικάρουν στιγμές του ιδιωτικού και δημόσιου βίου στα χρόνια από το ’50 και μέχρι την πρόσφατη μεγάλη κρίση.

Τα περισσότερα ονόματα είναι φανταστικά, μα οι χαρακτήρες πραγματικοί, ζουν ανάμεσά μας και, μερικές φορές, μας κάνουν περήφανους. Συνήθως, όμως, μας πετάνε στα τάρταρα της ντροπής. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για φιγούρες γνήσια ελληνικές, που χαρακτηρίζουν απόλυτα τη φυλή μας, τις αδυναμίες της αλλά και τη δύναμή της.

Οι λόγοι της έκδοσης ήταν δύο:

Ο πρώτος, να μαζευτεί ένα ποσό –μικρό ή μεγαλύτερο– προκειμένου να βοηθηθεί η καταπληκτική προσπάθεια που κάνει ο «Ο Φάρος του Κόσμου» και ο πατήρ Αθηναγόρας.

Ο δεύτερος, να δώσει την ευκαιρία στον αναγνώστη να περάσει ευχάριστα λίγο χρόνο, όταν δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει. Αντί για πασατέμπο.

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ συγγραφέων

Ο Λάκης (Αποστολάκης) και ο Τάκης (Χρηστάκης) είναι δύο Έλληνες της διπλανής πόρτας. Δεν είναι συγγραφείς. Είναι, μάλλον, αφελείς.

Ζουν και εργάζονται (παρά την ηλικία τους) στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος, είναι επιχειρηματίας ή καλύτερα δήθεν επιχειρηματίας. Ο δεύτερος είναι στέλεχος επιχειρήσεων ή, σωστότερα, δήθεν στέλεχος επιχειρήσεων. Το αστείο είναι ότι κάποτε, στο απώτερο παρελθόν, ο δεύτερος υπήρξε ανώτατο στέλεχος στην επιχείρηση του πρώτου. Μια επαγγελματική συνάντηση ειρωνική ή μάλλον εκρηκτική! Γι’ αυτό και δεν κράτησε. Κράτησε, όμως, η φιλία…