Παρουσιάζεται στον Ιανό το βιβλίο της Βίκυς Καραΐσκου, «Το Άλλο Πρόσωπο» – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Παρουσιάζεται στον Ιανό το βιβλίο της Βίκυς Καραΐσκου, «Το Άλλο Πρόσωπο»

karaiskou

25/10/2019


Οι εκδόσεις Θερμαϊκός παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο της Βίκυς Καραΐσκου με τίτλο Το Άλλο Πρόσωπο. Θα μιλήσουν οι: Δρ. Μάρθα Ιωαννίδου Ιστορικός Τέχνης, μόνιμη Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, Βασιλική Σταμάτη ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια.

 

Βίκυ Καραΐσκου | Το Άλλο Πρόσωπο, εκδόσεις Θερμαϊκός

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19:00 | IANOS, Αριστοτέλους 7

 

Γιατί λέμε πως νιώθουμε με την καρδιά; Με το κορμί νιώθουμε. Η μνήμη ποτέ δεν είναι μια ετικέτα σε ένα κουτί τοποθετημένο σε κάποιο σκονισμένο ράφι. Έχει μυρωδιά και αφή. Έχει το βάρος της, τον δικό της ήχο, τη δική της ανάσα, χρόνο και σχήμα.

Η μνήμη της παιδικής της αγάπης ήταν μαλακή και ζεστή. Τη νανούριζε, την ησύχαζε, όπως ο παφλασμός της θάλασσας.

Η μνήμη του είχε το σχήμα της πέτρας που πήρε από τον όρμο όπου κολύμπησαν παρέα για πρώτη φορά. Είχε τη γεύση του λουκουμά, βουτηγμένου στην κανέλα και στο μέλι. Είχε χρώμα κίτρινο καναρινί και τους αλλόκοτους, παρατεταμένους και παραμορφωμένους ήχους που ακούς, όταν κολυμπάς κάτω από το νερό.

 

Η Βίκυ Καραΐσκου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Είναι ιστορικός τέχνης και ερευνά θέματα μνήμης και ταυτότητας, τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και ερμηνεύουμε τον κόσμο γύρω μας και την επίδραση που έχουν όλα αυτά στις επιλογές μας.