Ο «Άρης» στο Θέατρο Αμαλία! – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Ο «Άρης» στο Θέατρο Αμαλία!

arhs

16/09/2019


Τον σπαρακτικό μονόλογο του Άρη Βελουχιώτη που έγραψε η Σοφία Αδαμίδου στη θεατρική παράσταση «Άρης» και ερμηνεύεται από τον συγκλονιστικό Τάσο Σωτηράκη, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, σε σκηνοθετική επιμέλεια Βασίλη Μπισμπίκη.

 

Η παράσταση που συγκίνησε θεατρόφιλους και μη, ο μονόλογος του Άρη Βελουχιώτη. Με τη ζωή και τη δράση του, με τις ηρωικές πράξεις του, έγραψε πλούσιες σελίδες στην ιστορία του λαϊκού κινήματος.

 

Η παράσταση απέσπασε στα Κορφιάτικα βραβεία, το βραβείο Καλύτερος θεατρικός συγγραφέας «Αλέκος Σακελλάριος» (η Σοφία Αδαμίδου) και καλύτερου μονολόγου «Χρύσα Σπηλιώτη» (ο Τάσος Σωτηράκης) «Ο Βελουχιώτης ο Άρης κρέμεται σαν ληστής και κάτου οι Αλαμάνοι κάτου οι ληστές και κάτου τα τσακάλια της προδοσίας χορεύουν και μεθάνε με τ’ άγιο το αίμα του.

 

Και πάνου εκεί στις πέτρες που το αίμα του έβαψε πάνου στο κορφοβούνι της λευτεριάς μια πέρδικα χλιμμένη μοιριολογεί κρατάει ένα κομμάτι απ’ τ’ άγιο ρούχο του και βρέχει το με δάκρυα και το φιλεί» (Γιάννης Ρίτσος).

Θέατρο Αμαλία  (Αμαλίας 71, τηλέφωνο 2103647200). Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 21:00