Οι Tjaša Kastelic και Jerzy Chwastyk στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Οι Tjaša Kastelic και Jerzy Chwastyk στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

OraThess Post Thumb

02/12/2019


Οι Tjaša Kastelic και Jerzy Chwastyk δίνουν μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 με έργα των de Falla, Piazzolla, Bartók, Debussy και Fauré στο αμφιθέατρο του Μουσείου “Στέφανος Δραγούμης”.

Με βιολί και κιθάρα θα μας ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της μουσικής τους χαρίζοντας μας ένα βράδυ γεμάτο μελωδίες και νοσταλγικά ακούσματα.

Ο κιθαρίστας Jerzy Chwastyk που ξεκίνησε ως αυτοδίδακτος, με κομψότητα και λυρισμό κατέκτησε πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς που έλαβε μέρος και στοχεύει να κάνει την κιθάρα σαν μουσικό όργανο, να λάμπει μέσα από την ποικιλία του ρεπερτορίου που επιλέγει.

Έχοντας πάρει το μεταπτυχιακό του δίπλωμα υπό την επίβλεψη του Thomas Müller-Pering και υποτροφία από το ίδρυμα Neue Liszt Stiftung, πλέον δίνει συναυλίες σαν σολίστ σε Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία αποδεικνύοντας το ευρύ φάσμα μουσικών ειδών που έχει κατακτήσει με την ευελιξία με την οποία τα εκτελεί.

Η Tjaša Kastelic βιολονίστρια της Ακαδημίας του Βερολίνου ακολουθεί έναν παιχνιδιάρικο και συνάμα απόλυτα φυσικό τρόπο με την μουσική της και αυτό ήταν που την έκανε να ξεχωρίσει από τους άλλους σπουδαστές.
Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς, ενώ ήταν η νικήτρια του διεθνούς μουσικού διαγωνισμού VIII International AMIGDALA στη Σικελία.

Οι πιο πρόσφατες εμφανίσεις της περιλαμβάνουν συναυλίες στις Φιλαρμονικές του Βερολίνου, στο Berliner Dom, στο Musikverein της Βιέννης, στη Ζυρίχη Tonhalle, στο Μέγαρο Μουσικής του Τόκιο, στην αίθουσα συναυλιών Sapporo Kitara, στο Suntory Hall στο Τόκιο, στη συναυλία της Σαγκάης κλπ.
Το 2016, ήταν το νεότερο μέλος της κριτικής επιτροπής στο κρατικό διαγωνισμό “Jugend musiziert” στο Βερολίνο.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Λ.Στρατού 2, Θεσσαλονίκη

Συναυλία των Tjaša Kastelic (βιολί) και Jerzy Chwastyk (κιθάρα)
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:00

Είσοδος Ελεύθερη