Μπουρεκάκια μελιτζάνας με τυριά και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Μπουρεκάκια μελιτζάνας με τυριά και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης

OraThess Post Thumb

12/06/2019


Ένας ακόμη μεζές για την μπύρα σας. Άκρως καλοκαιρινός, ελληνικός και εύκολος στην παρασκευή του. Μια πεντανόστιμη συνταγή που μας προτείνουν τα ζυθεστιατόρια Ζύθος και Dore Ζύθος!

Υλικά για 4 – 6 μερίδες:

3 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
250 γρ ημίσκληρο τυρί τριμμένο
250 γρ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
250 γρ φέτα τριμμένη
150 γρ αλεύρι
150 γρ φρυγανιά τριμμένη
4 – 5 αυγά χτυπημένα
3 – 4 πιπεριές Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε 4 – 5 λωρίδες την κάθε μία, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα τρυπητό.
Στην συνέχεια τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε σε δυνατή φριτέζα στους 200° για 2 – 3 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας καλά όλα τα τυριά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράζουμε την γέμιση πάνω από τις λωρίδες της μελιτζάνας, τις τυλίγουμε σε ρολά και τα πανάρουμε βουτώντας τα πρώτα στο αλεύρι που προηγουμένως το έχουμε αλατίσει, μετά στο αυγό και τέλος στην φρυγανιά.
Κατόπιν τα τηγανίζουμε στους 180° για 5 – 6 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Παράλληλα ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ και τις αφήνουμε σε μία σακούλα να ιδρώσουν. Στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από το μούλτι μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Σερβίρουμε αμέσως.

maurommatiTip για την παραπάνω συνταγή από τη Δέσποινα Μαυρομμάτη:

Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με πιπεριές.