Μοσχαρίσια μάγουλα ραγού με παπαρδέλες! – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Μοσχαρίσια μάγουλα ραγού με παπαρδέλες!

OraThess Post Thumb

22/04/2019


Μοσχαρίσια μάγουλα ραγού με παπαρδέλες! Ραγού λένε στη Ζάκυνθο το μοσχαρίσιο κρέας που κόβεται σε κομμάτια και μαγειρεύεται με φρέσκια ντομάτα, πελτέ και λιγοστά μπαχαρικά και μυρωδικά. Είναι μια συνταγή που έφεραν μαζί τους οι Ενετοί.  Εξαιρετικής νοστιμιάς πιάτο, μια πεντανόστιμη συνταγή που μας προτείνει το Fyssalida Restaurant.

 

Υλικά

 

2 kg μάγουλα μοσχαρίσια  / 4 καρότα / 1 μεγάλο κρεμμύδι / 200γρ ροζέ κρασί / 500 γρ ζωμός βοδινού / 3 lt ζωμός κότας / 1 lt νερό / θυμάρι / 50 γρ πελτέ ντομάτας / 1κλ παπαρδέλλες

 

 

Εκτέλεση:

 

Αλατοπιπερώνουμε τα μάγουλα. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε  καλά τα μάγουλα από όλες τις πλευρές. Τα αφαιρούμε και σωτάρουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, τον πελτέ και ξαναπροσθέτουμε τα μάγουλα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό κότας και το ζωμό βοδινού. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 4 – 4 ½ ώρες. Ανά μισή ώρα ελέγχουμε και προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό.

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις παπαρδέλλες. Κόβουμε σε κομμάτια τα μάγουλα και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα τους πάνω από τα μακαρόνια

 

 

giorgos-zorbasTIP από τον chef  του Fyssalida Restaurant Γιώργο Ζορμπά

Αντί για μοσχαρίσια μαγουλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο λαιμό και αντί για παπαρδέλες παραδοσιακές χυλοπίτες.