Κυκλοφόρησε ο Β’ τόμος της τριλογίας του Μανόλη Ξεξάκη, «Το Θέατρο της Οικουμένης - Βαλς των σκιών» – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Κυκλοφόρησε ο Β’ τόμος της τριλογίας του Μανόλη Ξεξάκη, «Το Θέατρο της Οικουμένης – Βαλς των σκιών»

Kseksakis_To_theatro_tis_oikoumenis_B

22/11/2019


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS ο Β’ τόμος της τριλογίας του Μανόλη Ξεξάκη «Το Θέατρο της Οικουμένης», Βαλς των σκιών.

Σε αυτό το βιβλίο, η δράση εξελίσσεται. Μας αποκαλύπτεται η ψυχοσύνθεση των ηρώων. Ταξιδεύουμε σε Βιέννη, Μιλάνο και Βενετία. Μαθαίνουμε για τις λύπες της αγάπης, την κατασκοπεία και τις αθάνατες ψυχές.

 

Λίγα λόγια από τον Συγγραφέα

Το Θέατρο της Οικουμένης είναι άλμα προς την αιωνιότητα της ομορφιάς, ζωές που ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους, αναμνήσεις που πέρασαν από το εκκολαπτήριο των θαυμάτων του λόγου. Κι είναι τα όρια της λογικής, οι βραχονησίδες του Αιγαίου, άγγελοι απαλλαγμένοι από την τυραννία του φύλου τους, το ψυχομαντείο του Αχέροντα, η Κύπρος και τα ουράνια κλωσόπουλα, οι σκέψεις μας.

Στον Α’ τόμο έστησα το σκηνικό κι έντυσα τους ηθοποιούς με τα ρούχα της δουλειάς. Εδώ, στον δεύτερο, παρουσιάζω το έργο στο οποίο θα παίξουν. Εικονογραφώ την κατασκοπεία, τον έρωτα και τις αθάνατες ψυχές. Η ιστορία των ανθρώπων είναι για γέλια. Μόνο που δεν υπάρχει πιο έξυπνο ον από εμάς για να γελάσει με όσα κάνουμε.

Πολλοί νομίζουν ότι γράφουμε παρατηρώντας την πραγματικότητα, πως είμαστε φωτογράφοι των γεγονότων. Ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν αληθινά, το λογοτεχνικό κείμενο υπερέχει, δεν είναι μόνο τα συστατικά του.

 

Βιογραφικό

Ο Μανόλης Ξεξάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, έγραψε βιβλία ποίησης και πεζογραφίας, ενδιαφέρεται για τις λέξεις και τους αριθμούς.

Ο Α’ τόμος της τριλογίας του Μανόλη Ξεξάκη έχει τίτλο «Το Θέατρο της Οικουμένης», Τα θεμέλια της ζωής και εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες.

 

Μανόλης Ξεξάκης  

Το θέατρο της οικουμένης. Τόμος Β’

Βαλς των σκιών

Επιμέλεια: Νατάσα Κάντζα

Εκδόσεις IANOS, 2019

ISBN: 978-618-5141-71-4

Σελ. 392

Διαστάσεις: 14,5cm x 21cm

Τιμή: 16.66€

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Τόμο Α’: https://www.ianos.gr/to-theatro-tis-oikoumenis-tomos-a-0443978.html