Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Κροκέτες με καπνιστό τυρί, πάστα ελιάς και φρέσκια ρίγανη

OraThess Post Thumb

10/10/2018


Ό,τι πιο αέρινο σε κροκέτες για ορεκτικό στο τραπέζι μας ή συνοδευτικό για κρασί.
Υλικά για 30 – 40 κροκέτες:
500 γρ γκούντα καπνιστό
300 γρ κεφαλοτύρι
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
3 – 4 κρόκους αυγού
7 – 8 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
Λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Σε ένα τρίφτη τρίβουμε όλα τα τυριά.
Στη συνέχεια σε ένα μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ύστερα πλάθουμε μπαλίτσες, τις περνάμε από το αλεύρι και τις τηγανίζουμε στους 180° C μέχρι να χρυσίσουν.
Τις σερβίρουμε μαζί με την πάστα ελιάς* που φτιάξαμε.
*Πάστα ελιάς:
Σε ένα μούλτι ρίχνουμε 200 γρ ελιά χωρίς κουκούτσι, μία κουταλιά κακάο, λίγο χυμό πορτοκάλι, λίγο λευκό βαλσαμικό, λίγο ξύσμα λεμονιού, πιπέρι πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Δέσποινα Μαυρομμάτη.jpg
Tip για την παραπάνω συνταγή από την Δέσποινα Μαυρομμάτη:
Φτιάξτε τις κροκέτες με τα τυριά της αρεσκείας σας.