ΚΘΒΕ: Δράσεις σε νοσοκομεία και Ιδρύματα – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

ΚΘΒΕ: Δράσεις σε νοσοκομεία και Ιδρύματα

pentamorfi-kai-to-teras
Φωτογραφία από τη δράση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», που συνεχίζει για τρίτη χρονιά τις παρουσιάσεις της, σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννης Τσολακίδου.

30/09/2019


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζει και φέτος την εκπαιδευτική και κοινωνική του πολιτική με εκπαιδευτικές δράσεις που παρουσιάζονται δωρεάν σε παιδιατρικές κλινικές, Ιδρύματα, Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς.

 

Η δράση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννης Τσολακίδου, συνεχίζει για τρίτη χρονιά τις παρουσιάσεις της, ενώ τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η νέα εκπαιδευτική δράση «Το Ασχημόπαπο» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Λευτέρη Αγγελάκη.

 

Και οι δύο δράσεις  υλοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας ΖΑΓΟΡΙ.

 

 

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ ΖΑΓΟΡΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΘΒΕ ΓΙΑ «ΚΑΛΟ»

 

Με το μήνυμα «το καλό το’ χουμε μέσα μας», η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ και το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζουν την πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, η οποία απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών που νοσηλεύονται σε κλινικές βραχείας και μακράς νοσηλείας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

 

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στις δράσεις «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» και «Το Ασχημόπαπο». Από σήμερα και για ένα χρόνο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος μαζί με το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, προσφέρουν ένα ευχάριστο διαδραστικό διάλειμμα σε αυτά τα παιδιά επιτρέποντας στο Θέατρο και την Τέχνη να εισχωρήσουν σε κάθε δυνατή ή ευαίσθητη «γωνιά» της πόλης.

 

Μέσα από αυτή τη δημιουργική συνεργασία, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ ενώνουν τις δυνάμεις τους για … «καλό»!

 

 

  • «Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ» (3ος Χρόνος)

Σε Παιδιατρικές Κλινικές, Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς

Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννη Τσολακίδου

Έναρξη: 28/9/2019

 

Μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και κοινωνικής του πολιτικής του ΚΘΒΕ, που απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών. Η δράση ξεκίνησε τον χειμώνα του 2018 και παρουσιάστηκε σε παιδιατρικές κλινικές βραχείας και μακράς νοσηλείας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, ενώ την περίοδο 2018-2019 παρουσιάστηκε σε κατασκηνώσεις, ιδρύματα, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς.

 

Η σύντομη θεατροποιημένη εκδοχή του παραμυθιού «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με στοιχεία παντομίμας και κούκλες, έγινε το πιο ευχάριστο διάλειμμα σε παιδικές κατασκηνώσεις και σχολικές δραστηριότητες, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον στόχο του Θεάτρου να εισχωρήσει σε κάθε δυνατή «γωνιά» της πόλης.

 

Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννη Τσολακίδου, Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Χρίστος Νταρακτσής, Λευτέρης Αγγελάκης

 

Πληροφορίες-κρατήσεις: Ειρήνη Τυφλοπούλου [Τ. 2315 200 078 | Ε. e.tiflopoulou@ntng.gr]

 

 

  • «ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ» (Νέα Δράση)

Σε Παιδιατρικές Κλινικές και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα

Δραματουργική επεξεργασία-Θεατρική διασκευή-Σκηνοθετική επιμέλεια-Μουσική: Λευτέρης Αγγελάκης

Έναρξη: 8/10/2019

 

Το «Ασχημόπαπο» του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν είναι ένα κλασσικό παραμύθι με κεντρικό ήρωα, όχι ένα άσχημο παπί, αλλά ένα μικρό κυκνάκι που βρέθηκε τυχαία να μεγαλώνει ανάμεσα σε πάπιες. Η διαφορετικότητα, αν και φυσική, φοβίζει. Έτσι ο ρατσισμός ανθίζει και η βία ξεκινά ήδη από τον τίτλο – υποτιμητικό παρατσούκλι: «το ασχημόπαπο».

 

Η δράση-παράσταση, με χιούμορ, χρώμα και ζωντανή μουσική, έχει σκοπό να συνεχίσει και να εξελίξει τη δράση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που ξεκίνησε το 2017, με την «Πεντάμορφη και το Τέρας», δίνοντας χαρά, ελπίδα και κουράγιο σε γονείς και σε παιδιά που βρίσκονται σε νοσοκομεία, ιδρύματα και όχι μόνο…

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Δραματουργική επεξεργασία-Θεατρική διασκευή-Σκηνοθετική επιμέλεια-Μουσική: Λευτέρης Αγγελάκης, Βοηθός Δραματουργικής επεξεργασίας-Θεατρικής διασκευής: Χρίστος Νταρακτσής, Επιμέλεια κίνησης: Ελένη Γιαννούση

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ελένη Γιαννούση, Χρίστος Νταρακτσής, Λευτέρης Αγγελάκης

 

Πληροφορίες-κρατήσεις: Ειρήνη Τυφλοπούλου [Τ. 2315 200 078 | Ε. e.tiflopoulou@ntng.gr]

 

 

Η φωτογραφία είναι από τη δράση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», που συνεχίζει για τρίτη χρονιά τις παρουσιάσεις της, σε σκηνοθετική επιμέλεια Άννης Τσολακίδου.