Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Το Φίλυρο πρωταγωνιστής στον υγειονομικό χάρτη» – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Το Φίλυρο πρωταγωνιστής στον υγειονομικό χάρτη»

igeia-kaitezidis-filiro

11/02/2020


Πανηγυρική παρουσίαση της πρωτοβουλίας “ΥΓΕΙΑ” συνολικού ύψους 400 εκ. – Το 2024 έτοιμο το παιδιατρικό νοσοκομείο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος!

 

Με μεγάλη χαρά και ευγνωμοσύνη υποδεχόμαστε την δέσμευση των ανθρώπων του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο τον Οκτώβριο του 2024.

 

Το Φίλυρο είναι ο πρωταγωνιστής της  εμβληματικής δωρεάς συνολικού ύψους 400 εκ. ευρώ, μιας πρωτοβουλίας που συζητήθηκε σε πανηγυρική εκδήλωση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη  υπουργών και βουλευτών, με τον δήμαρχο Πυλαίας- Χορτιάτη Ι. Καϊτεζίδη να δίνει το παρών σε μία εξαιρετικά σημαντική μέρα όχι μόνον για το Φίλυρο αλλά  για ολόκληρη την Θεσσαλονίκη και την Β. Ελλάδα.

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η λέξη Φίλυρο ακούστηκε πολλές φορές, γεγονός που καθιστά ήδη τον δήμο μας πρωταγωνιστή στον υγειονομικό χάρτη, καθώς το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο αναμένεται  να είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

 

Το κτίριο που  θα φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο θα είναι καλαίσθητο και εναρμονισμένο με τη φύση ακολουθώντας σύγχρονα πρότυπα λειτουργίας. Ταυτόχρονη και η δέσμευση της Κυβέρνησης δια του εκπροσώπου στον συντονισμό του έργου Μάριου Θεμιστοκλέους να προχωρήσουν τα έργα υποδομής στο Φίλυρο με πρώτο το έργο πρόσβασης του δρόμου για το οποίο ήδη έχουν προβλεφθεί 20εκ ευρώ και ολοκληρώνονται οι σχετικές μελέτες.

 

Εκτός από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο, η  Πρωτοβουλία για την Υγεία του Ιδρύματος Νιάρχος με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, αφορά στην ανέγερση δύο ακόμη  νοσοκομείων σε Κομοτηνή και Σπάρτη, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού και την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με εναέρια μέσα.

 

« Θα  ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη, την δική μου αλλά και όλων των συμπολιτών μου για την εμβληματική δωρεά . Η παρουσία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος  εγγυάται την έγκαιρη ολοκλήρωση του παιδιατρικού νοσοκομείου, ακόμη και πριν από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

 

Η υπογραφή του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο εγγυάται ένα νοσοκομείο με άρτιο σχεδιασμό, υψηλή αισθητική και θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Εύχομαι η προσπάθειά του ιδρύματος Νιάρχος να βρει κι άλλους μιμητές για να γίνει ο κόσμος μας λίγο πιο ανθρώπινος, πιο ευαίσθητος  και με λιγότερο πόνο», επισημαίνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ι. Καϊτεζίδης.