Θεσμός στη Θεσσαλονίκη οι δημοπρασίες έργων τέχνης από την Kapopoulos Fine Arts Auction House – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Θεσμός στη Θεσσαλονίκη οι δημοπρασίες έργων τέχνης από την Kapopoulos Fine Arts Auction House

kapopoulos
Βαγγέλης-Μαρίνα-Καποπούλου-Αντώνης-Ρέμος

27/11/2019


Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση του φιλότεχνου κοινού πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από την Kapopoulos Fine Arts Auction House, η μεγάλη δημοπρασία έργων ζωγραφικής και γλυπτικής στο Electra Palace.

 

Δημοπρατήθηκαν σε προσιτές τιμές, κάτι που αποτελεί φιλοσοφία του οίκου και του ιδρυτή του κ. Βαγγέλη Καπόπουλου, σπάνια έργα υψηλής αισθητικής που αποτελούν επένδυση τέχνης και ζωής. Μοναδικά έργα που φέρουν την υπογραφή κορυφαίων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, που εξασφάλισε και φέρνει στη χώρα μας η Kapopoulos Fine Arts Auction House. Ανάμεσα τους  έργα των: Βασιλείου, Παύλου, Φασιανού, Τσόκλη, Μυταρά, Σπεράντζα, Σόρογκα, Σταθόπουλου, Κόττη, Βαλυράκη, Παπανελόπουλου, Χώνια, Αντωνάκου, Sonke, Χριστοφόρου, Πράσινου, Τσίγκου, Γέρου, Γεωργίου, Λασηθιωτάκη, Πανταλέων, Λάβδα, Σακαγιάν, Άγγελου, Καλογεροπούλου, Κούτρικα, Σολιδάκη, Δάλλα, Pare, Erro, Spark, Mr Brainwash, Orlinski, Bouteiller, Jenkell, κ ά.

 

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Βαγγέλης Καπόπουλος μετά το τέλος της δημοπρασίας: «Ξεκινήσαμε δυναμικά και θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη εποχή, να καθιερώσουμε τον θεσμό της δημοπρασίας και στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε πολύ ελκυστικές τιμές. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα, μέσα στα επόμενα χρόνια η αγορά της τέχνης θα ανέβει. Στη συγκεκριμένη δημοπρασία οι φιλότεχνοι είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε πολύ σημαντικά έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών σε τιμές πολύ ελκυστικές, για όλα τα βαλάντια. Πιστεύω ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, να γίνει η επανεκκίνηση της αγοράς της τέχνης.»

 

Όλα τα έργα που δημοπρατήθηκαν, συνοδεύονταν από πιστοποιητικά γνησιότητας.

 

 

Την επικοινωνία της εκδήλωσης ανέλαβε η εταιρία Mar.Com Τζελέπογλου www.marcom.gr