Θερινή Δημιουργική Απασχόληση: «Χέρι βοηθείας» του Δήμου Καλαμαριάς στην εργαζόμενη μητέρα – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση: «Χέρι βοηθείας» του Δήμου Καλαμαριάς στην εργαζόμενη μητέρα

OraThess Post Thumb

12/06/2019


Ο Δήμος Καλαμαριάς, ευαισθητοποιημένος σε θέματα που έχουν σχέση με τη νέα γενιά αλλά και με σεβασμό στα προβλήματα των συμπολιτών, εφαρμόζει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων.

Το Γραφείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας  του Δήμου λαμβάνοντας υπόψη, τόσο τις αλλεπάλληλες αιτήσεις των εργαζομένων γονέων για παραμονή των παιδιών τους στα σχολεία με «Δημιουργική Απασχόληση», όσο και τις κοινωνικές αλλαγές που καθιέρωσαν την πολύωρη επαγγελματική απασχόληση και των δύο γονέων, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα φύλαξης και ενασχόλησης των μαθητών, τους θερινούς μήνες. Για το λόγο αυτό προχώρησε στο Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης, δίνοντας λύση στην εργαζόμενη μητέρα και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, συνευρισκόμενα με συμμαθητές, γείτονες και φίλους τους.

 

Dimioyrgiki_ApasxolisiΤο πρόγραμμα υλοποιείται το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 24 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 23 Αυγούστου και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές και οι  μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς, ενώ  σε ξεχωριστό χώρο  θα απασχολούνται οι μαθητές και μαθήτριες που έχουν τελειώσει το νηπιαγωγείο.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από φύλαξη των παιδιών, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χορό, γυμναστική, μουσική, εργαστήρια χειροτεχνίας και κατασκευών κτλ. Για την υλοποίησή του, δημιουργούνται τμήματα «Δημιουργικής Απασχόλησης» σε τρία Δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο ( Τάκη Οικονομίδη 52, στο Καραμπουρνάκι), στο 7ο Δημοτικό (Ζηργάνου &  Ερυθρού Σταυρού,  Βότση), στο 12ο Δημοτικό (Πόντου 220 – περιοχή πρώην καπναποθηκών) καθώς και στο 22ο Νηπιαγωγείο (Πάτμου 13, δίπλα στο γήπεδο τένις) αποκλειστικά για παιδιά που τελειώνουν το Νηπιαγωγείο.

 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν Αιτήσεις Συμμετοχής στο πρόγραμμα, από τις 6 μέχρι και τις 20 Ιουνίου και ώρες  από 9.00 π.μ. μέχρι και τις 14.00, στο Γραφείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, (Καραμαούνα 1 – Πλατεία Σκρα), προσκομίζοντας απαραιτήτως φωτοτυπία του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού στην οποία να αναγράφονται οι εμβολιασμοί.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να  επικοινωνούν στο τηλ. 2313 314 170.