Η ΚΟΘ με έργα Σοστακόβιτς και Μάλερ στο Μέγαρο Μουσικής – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Η ΚΟΘ με έργα Σοστακόβιτς και Μάλερ στο Μέγαρο Μουσικής

kratiki-orxistra-thessalonikis

19/09/2019


Ο Σοστακόβιτς έγραψε το πρώτο του κοντσέρτο για τσέλο το 1959 για τον Μστισλάβ Ροστροπόβιτς, αφήνοντας στον εξαίρετο δεξιοτέχνη και φίλο του μεγάλη ελευθερία έκφρασης. Στο έργο εναλλάσσονται ιδιαίτερα δυναμικά μέρη και βαθιά στοχαστικές στιγμές, μέσα από τις οποίες ο Σοστακόβιτς μιλά για τη μοναξιά του. Μαζί με την ΚΟΘ υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου ερμηνεύει ο Γερμανός Μαξιμίλιαν Χόρνουνγκ, που υπηρέτησε ως πρώτο τσέλο τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, προτού αφοσιωθεί πλήρως στη σόλο καριέρα του.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί η μεγαλοπρεπής Πρώτη Συμφωνία του Μάλερ, ένα έργο που γράφτηκε από τον μεγάλο συνθέτη για την προσωπική του κάθαρση από τα πάθη της νιότης, αλλά και ως ευκαιρία να πει με τη μουσική του όλα όσα επιθυμούσε, αφού πάντα πίστευε πως «μία συμφωνία πρέπει να είναι σαν τον κόσμο, να περιέχει τα πάντα», και αυτό ακριβώς πράττει στην πρώτη του συμφωνική απόπειρα.

 

27 Σεπτεμβρίου 2019

 

Πρόγραμμα

 

Dmitri Shostakovich, Κοντσέρτο για τσέλο αρ. 1, σε μι ύφεση μείζονα, έργο 107

Gustav Mahler, Συμφωνία αρ. 1 σε ρε μείζονα

 

Maximilian Hornung βιολοντσέλο

Μουσική διεύθυνση Βασίλης Χριστόπουλος

 

 

Έναρξη: 21.00

Χώρος: Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής

Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€, 5€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, ΑμεΑ κ.ά.)

Προπώληση εισιτηρίων: Αίθουσα ΚΟΘ «Σ. Μιχαηλίδης», Λ. Νίκης 73 & www.tsso.gr – τηλ. 2310 236990