Ελληνικά Κελλάρια: Η πλούσια γκάμα των κρασιών της στολίζει τα γιορτινά τραπέζια! – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Ελληνικά Κελλάρια: Η πλούσια γκάμα των κρασιών της στολίζει τα γιορτινά τραπέζια!

ELLINIKA-KELLARIA

24/12/2019


Κόκκινα, Λευκά, Ροζέ και Γλυκά για τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

 

ELLINIKA-KELLARIA

Μία από τις πιο αγαπημένες περιόδους του χρόνου, ο Δεκέμβρης με τις πολλές γιορτές του και αποκορύφωμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έφτασε! Τώρα που τα λαμπάκια στο δέντρο είναι αναμμένα, θα στολίσουμε και τα εορταστικά μας τραπέζια για να λάμψουν και αυτά! Και δεν υπάρχει καλύτερο στολίδι από ένα μπουκάλι εκλεκτό κρασί, δίπλα στα χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Η Ελληνικά Κελλάρια σας προσφέρει απλόχερα την πλούσια γκάμα των κρασιών της, είτε επιλέξετε να συντροφέψουν το τραπέζι που θα διοργανώσετε, είτε να τα προσφέρετε ως ένα ιδιαίτερο δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

 

ELLINIKA-KELLARIA

Το κόκκινο κρασί σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει στα εορταστικά τραπέζια. Έτσι, ένας οίνος ερυθρός ξηρός όπως η Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ερυθρό θα συνοδεύσει άριστα το παραδοσιακό χοιρινό στη γάστρα, κρεατικά στη σχάρα, κυνήγι και ώριμα τυριά, καθώς και κάθε πιάτο με κόκκινες σάλτσες. Η αγαπημένη ποικιλία Cabernet Sauvignon δίνει ένα βαθυκόκκινο πορφυρό χρώμα και χαρακτηριστικό άρωμα. Πλούσια και γεμάτη γεύση, απολαυστικό στην επίγευση, αφήνει σαφές αποτύπωμα παλαίωσης και άρωμα βανίλιας.

 

ELLINIKA-KELLARIAΈνα άλλο εξίσου υπέροχο ερυθρό ξηρό κρασί είναι το Αγιωργίτικο Νεμέας, της σειράς Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers, με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Διαθέτει πλούσιο άρωμα, βελούδινη, γεμάτη γεύση και λαμπερό ρουμπινί χρώμα, με βιολετιές ανταύγειες. Συνοδεύει ιδανικά και αυτό, κόκκινα κρέατα, αλλαντικά, πικάντικα τυριά και ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες. Σερβίρεται ελαφρά δροσερό στους 15ο με 18ο C.

 

ELLINIKA-KELLARIAΓια τους λάτρεις του λευκού ξηρού κρασιού, η Ελληνικά Κελλάρια προτείνει Μοσχάτο Άσπρο, του ΕΟΣ Σάμου, από την μοναδική ποικιλία του ακριτικού νησιού, το λευκό μικρόρωγο μοσχάτο. Η δυναμική αυτού του σταφυλιού με τα φρουτώδη και ανθικά χαρακτηριστικά στο στόμα και τη μύτη, πλαισιωμένα από μία «τραγανή», δροσιστική οξύτητα δίνει σε αυτό το κρασί μία στιβαρή προσωπικότητα. Προέρχεται από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου, με λαμπερό, ανοιχτοκίτρινο χρώμα και πρασινωπές ανταύγειες. Το Μοσχάτο Άσπρο είναι ένα αρωματικό, ευχάριστο κρασί για κάθε στιγμή απόλαυσης. Αποτελεί τον ιδανικό συνοδό για την γαλοπούλα των Χριστουγέννων ή για άλλα άσπρα κρέατα, ενώ συνοδεύει υπέροχα εκλεπτυσμένα πιάτα από την Ελληνική και Διεθνή κουζίνα, ακόμη πιάτα θαλασσινών και γλυκόξινα εδέσματα. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 8ο – 10ο C.

 

ELLINIKA-KELLARIAΗ εναλλακτική επιλογή του ροζέ κρασιού συναντάει την Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ, από την ποικιλία Grenache. Ένα ροζέ ξηρό κρασί, με χρώμα λαμπερό και ιριδίζουσες αποχρώσεις. Η γεύση του είναι φρουτώδης, γλυκόπιοτη με τόνους μελιού και καραμέλας και αναδύεται ένα υπέροχο άρωμα γαρδένιας και τριαντάφυλλων. Επίγευση διαρκείας που προκαλεί σε νέα γεύση. Συνοδεύει θαυμάσια πίτσες, ζυμαρικά, άσπρα κρέατα, αλλά και φρούτα ή γλυκά σαν επιδόρπιο.

 

ELLINIKA-KELLARIAΤο κλείσιμο κάθε εορταστικού τραπεζιού δεν μπορεί παρά να γίνεται με τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, συνοδεία του πιο δημοφιλούς κρασιού της Σάμου το οποίο είναι το Νο 1 γλυκό κρασί σε πωλήσεις στην Ελλάδα, του Samos Vin Doux. Αυτός ο Οίνος Γλυκύς του ΕΟΣ Σάμου, με χρυσαφί χρώμα από τη διάσημη ποικιλία του μικρόρωγου μοσχάτου Σάμου, αναδύει αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου, ώριμου πεπονιού, με νύξεις καραμέλας βουτύρου. Προσφέρει μια πανδαισία αρωμάτων γεύσης, εκφρασμένη με εξαιρετικά φρέσκο τρόπο. Σαν ένα κλασσικό επιδόρπιο κρασί, σερβίρεται μετά το φαγητό στους 8ο – 10ο C, και θα συνοδεύσει ιδανικά κουραμπιέδες, μελομακάρονα, αλλά και ελαφριά, ανοιχτόχρωμα γλυκά, όπως μηλόπιτα, λεμονόπιτα ή τάρτες φρούτων.

 

Η Ελληνικά Κελλάρια ξεχωρίζει και φέτος τις γιορτές με την πλούσια γκάμα των κρασιών της. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, τα κρασιά της Ελληνικά Κελλάρια θα απογειώσουν τις γεύσεις και το κέφι στο εορταστικό σας τραπέζι.

 

 

http://www.greek-wine-cellars.com/

 

 

ΠΡΟΦΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ:

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 36 χώρες της υφηλίου. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.

 

Η εταιρία παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα Οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της Ελληνικά Κελλάρια στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της.

 

Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι  σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

 

Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε θέλησε, τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει την γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.

 

Το 2016 εγκαινίασε τη νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

 

Παράλληλα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά την διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στους λόφους που βρίσκονται πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο, αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς», οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS», η νέα σειρά «Μίτος της Αριάδνης» και η αυθεντική Μαυροδάφνη «Tsigello», στην ξηρή εκδοχή της.

 

Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. ξεκίνησε τη συνεργασία της με το brand ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ, και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που θεωρείτο «άρχοντας της απόσταξης». Με την συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.

 

Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας την δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε την στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με την Νο1 Γαλλική Εταιρία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.

 

Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την «εξωστρεφή» φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων