ΔΙΑΛΟΓΟΙ: Θεσσαλονίκη: Ιστορία, τέχνη, πολιτική, κουλτούρα, άνθρωποι – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

ΔΙΑΛΟΓΟΙ: Θεσσαλονίκη: Ιστορία, τέχνη, πολιτική, κουλτούρα, άνθρωποι

dialogos

24/09/2019


Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη και αναζητούν απαντήσεις ως προς τον χαρακτηρισμό «νέο Βερολίνο» που της αποδίδεται από τον διεθνή τύπο, τις προοπτικές ανάπτυξης, και τη συνύπαρξη παλαιού και νέου.

 

Προσκεκλημένοι ομιλητές ανοίγουν συζήτηση για τα πολλαπλά πρόσωπα της πόλης που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και την ιστορία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Γ, Προβλήτα Α, Λιμάνι Θεσσαλονίκης στις 18:30. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι: Ορέστης Ανδρεαδάκης, Διευθυντής Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Μαρία Καβάλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ηθοποιός Γιάννης Μπουτάρης, Πρόεδρος του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος Γεωργία Τσιαμαντά, Project Manager OK!Thess Ακόμα, σύντομες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Δημήτριο Ζαφειρίου, Καθηγητή Παιδιατρικής, Παιδιατρικής Νευρολογίας – Αναπτυξιολογίας ΑΠΘ, Α΄ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, τον Μαρκ Μαζάουερ, Καθηγητή Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Columbia, Δημοσιογράφο και Συγγραφέα, τον Γιώργο Νικολάου, Συνιδρυτή Startup “SoulScan” και τη Σοφία Σαρρή, Συνιδρύτρια Startup “Shifting Our City”. Θα ακολουθήσει DJ set από τον Christos Exarchopoulos και ένα live session με τον Γιώργο Φωκά & “the Folks”.

 

Τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας.

Για εγγραφή πατήστε εδώ.

 

Η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά μέσα από τον ιστότοπο του ΙΣΝ, στο www.SNF.org/live και το οπτικοακουστικό και ηχητικό αρχείο είναι, στη συνέχεια, διαθέσιμο στον ιστότοπο του ΙΣΝ.

 

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2019
Αποθήκη Γ
Προβλήτα Α, Λιμάνι
Θεσσαλονίκη

Έναρξη Εκδήλωσης: 18:30
Είσοδος Ελεύθερη
Απαιτείται προεγγραφή

Λίγα Λόγια για τους Διαλόγους

Μέσα από τη μηνιαία σειρά εκδηλώσεων ΔΙΑΛΟΓΟΙ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιδιώκει να παρουσιάζει ανθρώπους που με το έργο, τη δράση, το λόγο τους εμπνέουν, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικό χώρο, ενδεχομένως και χώρα, ο καθένας.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ φωτίζουν πτυχές των κύριων θεματικών στις οποίες δραστηριοποιείται το ΙΣΝ: Τέχνες και Πολιτισμός, Παιδεία, Υγεία και Αθλητισμός, και Κοινωνική Πρόνοια. Μέσω των δωρεάν και ανοιχτών για το κοινό εκδηλώσεων, το ΙΣΝ ευελπιστεί να ενθαρρύνει συζητήσεις γύρω από καίρια ζητήματα, να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, να παρουσιάσει ανθρώπους που εμπνέουν ένα νέο τρόπο σκέψης και να χτίσει γέφυρες συνεργασίας μεταξύ προσώπων και ομάδων, σε όλο τον κόσμο.
Οι εκδηλώσεις παρουσιάζονται με μια ευέλικτη, ακόμη και διαφορετική κάθε φορά μορφή, βάσει της εκάστοτε θεματικής και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, πάνελ, συζητήσεις και παρουσιάσεις.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ είναι ελεύθεροι για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας.