Γεμιστά θαλασσινών με πληγούρι και δυόσμο – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Γεμιστά θαλασσινών με πληγούρι και δυόσμο

GEMISTA

10/07/2019


Θαλασσινή αύρα στα γεμιστά μας. Μια απολαυστική, εύκολη και γρήγορη συνταγή που μας προτείνουν τα ζυθεστιατόρια Ζύθος και Dore Ζύθος!

Υλικά για 4 – 6 μερίδες:

6 πιπεριές για γέμισμα
6 ντομάτες για γέμισμα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο (50 για το σωτάρισμα και 50 για το ταψί)
Αλάτι πιπέρι
300 γρ πληγούρι χονδρό
60 γρ πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
350 γρ ψιλοκομμένα φρέσκα θαλασσινά (καλαμάρι, γαρίδα, χταπόδι)

Εκτέλεση:

Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Το εσωτερικό από τις ντομάτες το κρατάμε για την γέμιση μετά.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε μαζί με τα θαλασσινά που έχουμε καθαρίσει και ψιλοκόψει.
Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε κρατήσει και το πληγούρι για 10 – 15 λεπτά περίπου.
Στο τέλος εκτός φωτιάς προσθέτουμε και το δυόσμο.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Αφού τα περιχύσουμε με λίγο νερό και λάδι  τα ψήνουμε στους 180° για 50 – 60 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε ως έχουν ή μαζί με γιαούρτι.

Tip για την παραπάνω συνταγή από τη Δέσποινα Μαυρομμάτη:

maurommati
Μπορείτε αντί για πληγούρι να χρησιμοποιήσετε κριθαράκι.