ΒορΟινά: Η γιορτή του κρασιού ξεκινά στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

ΒορΟινά: Η γιορτή του κρασιού ξεκινά στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

voroina-2019

16/09/2019


Τα ΒορΟινά, η ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα 1, όπου οι οινοποιοί της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα γιορτάσουν τον τρύγο, προτείνοντας στο κοινό οίνους και αποστάγματα από τους αμπελώνες τους.

Παράλληλα θα γνωρίσουμε τις ποικιλίες, τις δυνατότητες για σύγχρονη οινοποίηση, την πορεία του ποιοτικού ελληνικού οίνου τόσο στην εγχώρια όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

voroina_thessalonΟ φετινός τρύγος και η εξέλιξή του είναι από τα κεντρικά θέματα της ετήσιας γιορτής των ΒορΟινών.

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και μία σειρά από αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

Το κρασί, ένα από τα δώρα που οι θεοί προσέφεραν στον άνθρωπο, θα το γνωρίσουμε ή θα το μάθουμε καλύτερα μέσα από την εκδήλωση των ΒορΟινών.

 

Και για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση αλλά και εκπαίδευση, προτείνουμε στους επισκέπτες των ΒορΟινών τα ειδικά θεματικά περίπτερα:

  • «Ο Τρύγος στην Πόλη, ο Τρύγος αλλιώς….!!» μία ξεχωριστή δραστηριότητα για τους μικρούς επισκέπτες των ΒορΟινών, όπου με διαδραστικό τρόπο θα γνωρίσουν το σταφύλι και τον τρύγο, από το βιωματικό εργαστήρι “Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια”.
  • «Τα Ροζέ των ΒορΟινών» Γευστική δοκιμή ροζέ οίνων από τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».
  • «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»

 

voroina-2019

 

-Παρουσίαση του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» με τα επισκέψιμα οινοποιεία και τους αμπελώνες των 27 οινοποιείων-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος.
-Προτάσεις με οινικές διαδρομές και οινοτουριστικά πακέτα.

  • «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»
    Γευστική δοκιμή των καλύτερων οίνων και του καλύτερου αποστάγματος του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων 2019».
  • Το Thessaloniki Food Festival στα ΒορΟινά.

 

«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.
Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών».

Τα ΒορΟινά πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.

 

Λιμάνι Θεσσαλονίκης (Προβλήτα 1)

Εκδήλωση Ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»: Τα ΒορΟινά
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18:00

Εισιτήρια: Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.