"ΒΙΑ ΖΩ" από την Εθελοντική Θεατρική Ομάδα "Κύκλος Ζωής" – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

“ΒΙΑ ΖΩ” από την Εθελοντική Θεατρική Ομάδα “Κύκλος Ζωής”

VIA-ZO

04/11/2019


Η εθελοντική θεατρική ομάδα Κύκλος Ζωής του Κοινωνικού συλλόγου Δέντρο Ζωής, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, θα παρουσιάσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την παράσταση “ΒΙΑ/ΖΩ” στο Θέατρο Αθήναιον το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στις 21:00!

Μέσα από μια σύγχρονη ματιά τόσο σκηνοθετικά, όσο και ερμηνευτικά, σκιαγραφεί χωρίς περιστροφές, ένα θέμα βαρύ, δύσκολο και κρυμμένο στις σιωπές όλων όσων την βιώνουν με όποιο τρόπο και όποιο τίμημα. Δίνει φωνή στην ανάγκη για συμμετοχή και αντίδραση στη βία, μέσα από έντονα συναισθήματα που κορυφώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της. Στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα πάρει ο θεατής μαζί του, χωρίς πλέον να μπορεί να το αγνοήσει.

Η παράσταση αποτελείται από δεκατρείς μονόλογους και χορογραφίες. Ιστορίες βίας και κακοποίησης, βασισμένες σε αληθινές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, λεκτική ΒΙΑ, αλλά έσπασαν τον κύκλο σιωπής και μίλησαν. Ο λόγος τους συγκλονιστικός, αφοπλιστικός, γεμάτος έντονα συναισθήματα και κρυμμένα μηνύματα μέσα στις σιωπές χρόνων…

Η θεατρική παράσταση ΒΙΑ ΖΩ, δίνει φωνή σε κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια, που νιώθει απόγνωση και αδυναμία να διαχειριστεί περιστατικά βίας, που νιώθει ανήμπορη και ενοχική και στέλνει ένα γενναίο μήνυμα. Γιατί η κακοποίηση μας αφορά όλους!

Tο ξέρεις ότι είναι τρελό να αγαπάς κάποιον που σε πληγώνει, σωστά;
Ξέρεις τι είναι ακόμα πιο τρελό; Να πιστεύεις ότι αυτός που σε πληγώνει, σε αγαπά!

Δεν είναι αγάπη αυτή!

Η ΒΙΑ είναι ένα πρόσωπο με πολλές μορφές!
Το μήνυμα είναι σαφές…
ΜΙΛΑ!

 

Παραγωγή:
Κύκλος Ζωής Θεατρική Ομάδα
Διοργάνωση:
Δέντρο Ζωής Κοινωνικός Σύλλογος

 


Θεατρική Παράσταση ΒΙΑ ΖΩ
Θέατρο Αθήναιον | Θεσσαλονίκη
Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στις 21:00
Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 16 ετών.
Τιμή Εισιτηρίου: 10€
(έσοδα θα διατεθούν στην ενίσχυση δράσεων του Κοινωνικού Συλλόγου Δέντρο Ζωής)