Βασιλιάς Ληρ: Μαγνητοσκόπηση από το Duke of York’s Theatre στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Βασιλιάς Ληρ: Μαγνητοσκόπηση από το Duke of York’s Theatre στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

king-lear-

18/09/2019


Ένας βασιλιάς και ο αυλικός του, μοιράζονται το ίδιο δράμα στην επική τραγωδία του Σαίξπηρ, Βασιλιάς Ληρ και η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της παράστασης από το Duke of York’s Theatre στο West End του Λονδίνου, με ελληνικούς υπότιτλους, που θα μεταδοθεί το Σάββατο  21 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα δώσει μια σύγχρονη, πρωτοποριακή αφήγηση του κλασικού σαιξπηρικού έργου. “Ο θρυλικός Ian McKellen είναι ο αδιαμφισβήτητος Βασιλιάς αυτής της θριαμβευτικής παραγωγής!”

 

Στη δύση του βίου τους, δύο πατέρες –ένας βασιλιάς και ένας αυλικός του– απορρίπτουν τα παιδιά τους, παρότι εκείνα τους αγαπάνε πραγματικά. Ανίκανοι να δουν την πραγματικότητα, ανοίγουν τους ασκούς της προδοσίας και των ανηλεών φιλοδοξιών. Οικογένειες σε μια λυσσώδη διαμάχη για την εξουσία, με πικρό τέλος.

 

Το NT Live παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή του Βασιλιά Ληρ, όπου συνυπάρχουν η βία και η τρυφερότητα, η συγκίνηση και η φρίκη. Το σαιξπηρικό αυτό δράμα, για ορισμένους η ωραιότερη τραγωδία που έχει γραφτεί, παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στη σκηνή του Duke of York’s Theatre, στο Chichester Festival Theatre 2017.

 

Η sold-out παραγωγή, που κατέπληξε το κοινό και έλαβε κριτικές 5 αστέρων, κινηματογραφήθηκε κατά τις περιορισμένες παραστάσεις που δόθηκαν στο West End. Η σκηνοθεσία του Jonathan Munby αποδίδει ευφυέστατα με «εκλεπτυσμένο και παράλληλα ζωηρό τρόπο» (The Times) μια σύγχρονη, πρωτοποριακή αφήγηση του κλασικού σαιξπηρικού έργου. Τον Ληρ «ενσαρκώνει συγκινητικά» o Ian McKellen, ο υποβλητικός Γκάνταλφ του Άρχοντα των δαχτυλιδιών.

 

Σκηνοθεσία Jonathan Munby

Σκηνικά Paul Wills

Μουσική Ben Ringham, Max Ringham

 

Παίζουν οι:

Ian McKellen, Sinéad Cusack, Danny Webb, Kirsty Bushell, Claire Price, Anita-Joy Uwajeh, Lloyd Hutchinson, Luke Thompson, James Corrigan, Michael Matus, Anthony Howell, Daniel Rabin, Richard Clews, John Hastings, Caleb Roberts, Jake Mann, Scott Sparrow, James Millard, Johanne Murdock, Jessica Murrain, John Vernon

 

 

Έναρξη: 20.00

[Διάρκεια: 220 λεπτά]

Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ (μειωμένο), προαγορά εισιτηρίων για δύο προβολές 18€, 15€ (μειωμένο)

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία, τηλέφωνο 2310 895938). Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 20:00