Από την Ελληνικά Κελλάρια: Τα Φρέσκα του Γενάρη και τα κρασιά που τους ταιριάζουν – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Από την Ελληνικά Κελλάρια: Τα Φρέσκα του Γενάρη και τα κρασιά που τους ταιριάζουν

barbounia

23/01/2020


Ο πρώτος μήνας του έτους φέρνει μαζί του αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για νέα ξεκινήματα σε όλους τους τομείς, ακόμα και σε αυτόν που σχετίζεται με τη γαστρονομία και τις μαγειρικές μας συνήθειες.

laxanikaΗ καλύτερη αρχή που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαλέγουμε τα εποχικά, ολόφρεσκα ψάρια, φρούτα και λαχανικά, αφού έτσι απολαμβάνουμε στο μέγιστο τη γεύση και την φρεσκάδα τους. Η Ελληνικά Κελλάρια προτείνει υπέροχα ξηρά και γλυκά κρασιά από την πλούσια γκάμα της, να συνοδεύσετε τα φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα του Γενάρη.

 

tsipouresΜετά τα γιορτινά πιάτα με κρέας χρειάζεται σε όλους ένα καλό διάλειμμα με ψάρια και θαλασσινά. Και ακόμα καλύτερα αν μιλάμε για φρέσκα ψάρια, τα οποία έχουν μια αξεπέραστη νοστιμιά. Ο Ιανουάριος είναι ιδανικός για να απολαύσουμε λαυράκι, γόπες, τσιπούρες, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, σφυρίδα, γλώσσα, λυθρίνια, συναγρίδα, μαρίδα, γαρίδες, καλαμάρια, χταπόδι. Όλα συνδυάζονται άψογα με ένα λευκό ξηρό Μελισσόμαντρα-Καλλιγά, από τις ποικιλίες Ασύρτικο και Ροδίτης ή ένα ποτήρι Ψηλές Κορφές του ΕΟΣ Σάμου.

 

mprokoloΤα φρέσκα λαχανικά, ιδανικοί συνοδοί σε κάθε γεύμα, προσφέρουν έξτρα νοστιμιά και ισορροπία στη διατροφή μας. Τον Γενάρη μπορούμε να γευτούμε φρέσκα αντίδια, καρότα, κουνουπίδι, λάχανο, μαρούλι, μπρόκολο, πράσο, ραδίκια, σέλινο, σπανάκι, φινόκιο. Η Ελληνικά Κελλάρια προτείνει Μοσχάτο Άσπρο του ΕΟΣ Σάμου ή για τους λάτρεις του ροζέ, μια υπέροχη Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ.

 

aktinidiaΤέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα φρέσκα φρούτα ως μέρος μια υγιεινής διατροφής. Ο Ιανουάριος μας χαρίζει απλόχερα ακτινίδια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, αβοκάντο, περγαμόντα, μήλα, πορτοκάλια. Ιδανικό συνοδευτικό για τα φρέσκα φρούτα αποτελεί ένα ελαφρύ, γλυκό κρασί Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, που θα αναδείξει τα αρώματά τους.

 

 

Τα φρέσκα του

Γενάρη

Κρασιά που τους ταιριάζουν από την γκάμα της Ελληνικά Κελλάρια

Ψάρια

 

λαυράκι

τσιπούρες

κουτσομούρες

μπαρμπούνια

σφυρίδα

γλώσσα

λυθρίνια

συναγρίδα

γόπες

μαρίδα

γαρίδες

καλαμάρια

χταπόδι

melissomandra-asyrtikopsiles-korfes

 

Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Λευκό από την Ελληνικά Κελλάρια & Ψηλές Κορφές από τον ΕΟΣ Σάμου.

Λαχανικά

 

 

αντίδια

καρότα

κουνουπίδι

λάχανο

μαρούλι

μπρόκολο

πράσο

ραδίκια

σέλινο

σπανάκι

φινόκιο

mosxatomelissomadra-Grenache

 

 

Μοσχάτο Άσπρο από τον ΕΟΣ Σάμου & Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ από την Ελληνικά Κελλάρια

Φρούτα

 

 

 

ακτινίδια

γκρέιπφρουτ

μανταρίνια

αβοκάντο

περγαμόντα

μήλα

πορτοκάλια

Samos Vin Doux

 

 

 

Samos Vin Doux από τoν ΕΟΣ Σάμου

 

 

Η Ελληνικά Κελλάρια με τα υπέροχα και μοναδικά κρασιά της συντροφεύει και τον Ιανουάριο, φροντίζοντας να αναδείξει τις γεύσεις και τα αρώματα από τα φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα του πρώτου μήνα του χρόνου.

http://www.greek-wine-cellars.com/

 

 

ΠΡΟΦΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ:

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 36 χώρες της υφηλίου. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.

 

Η εταιρία παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα Οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της Ελληνικά Κελλάρια στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της.

 

Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι  σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

 

Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε θέλησε, τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει την γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.

 

Το 2016 εγκαινίασε τη νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

 

Παράλληλα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά την διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στους λόφους που βρίσκονται πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο, αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς», οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS», η νέα σειρά «Μίτος της Αριάδνης» και η αυθεντική Μαυροδάφνη «Tsigello», στην ξηρή εκδοχή της.

 

Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. ξεκίνησε τη συνεργασία της με το brand ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ, και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που θεωρείτο «άρχοντας της απόσταξης». Με την συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.

 

Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας την δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε την στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με την Νο1 Γαλλική Εταιρία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.

 

Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την «εξωστρεφή» φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων