Από την Ελληνικά Κελλάρια: Τα Φρέσκα του Φλεβάρη και τα κρασιά που τους ταιριάζουν – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Από την Ελληνικά Κελλάρια: Τα Φρέσκα του Φλεβάρη και τα κρασιά που τους ταιριάζουν

gilthead bream

06/02/2020


Ο Φεβρουάριος, ο δεύτερος μήνας του χρόνου, μας προσφέρει ένα γεμάτο καλάθι με φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα. Μπορούμε να απολαύσουμε και τις 29 ημέρες του, διαλέγοντας προσεκτικά τα φρέσκα του, εμπλουτίζοντας την διατροφή μας με υγεία αλλά και υπέροχες γεύσεις. Η Ελληνικά Κελλάρια προτείνει υπέροχα ξηρά και γλυκά κρασιά από την πλούσια γκάμα της, για να συνοδεύσετε τα φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα του Φλεβάρη.

 

 

lavraki_

Πολλά φρέσκα ψάρια έχουν την τιμητική του κατά τον Φεβρουάριο. Οι ελληνικές θάλασσες είναι γεμάτες με τσιπούρες, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, λαυράκια, λούτσους, βραστόψαρα, γλώσσες, γόπες, λυθρίνια, συναγρίδες, σφυρίδες, μαρίδες, χταπόδια, γαρίδες, καραβίδες και καλαμάρια. Όλα συνδυάζονται άψογα με ένα ποτήρι Ψηλές Κορφές του ΕΟΣ Σάμου ή ένα Μοσχοφίλερο Μαντινείας της σειράς Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers της Ελληνικά Κελλάρια.

 

 

ELLINIKA-KELARIAΗ ύπαιθρος έχει επίσης γεμίσει με μια πληθώρα φρέσκων λαχανικών, που γεμίζουν την κουζίνα μας με αρώματα. Μπορούμε να απολαύσουμε κρεμμυδάκια φρέσκα, μαρούλι, μπρόκολο, σπανάκι, καρότο, λάχανο, πράσο και σέλινο. Τα φρέσκα λαχανικά μας μπορούμε να συνοδεύσουμε είτε με ένα ροζέ κρασί, όπως τη Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ, είτε με ένα απαλό λευκό, σαν το αρωματικό Μοσχάτο Άσπρο του ΕΟΣ Σάμου.

 

ELLINIKA-KELARIA

 

Στο περιβόλι του Φεβρουαρίου βρίσκονται πολλά αγαπημένα μας φρέσκα φρούτα, όπως μανταρίνια, πορτοκάλια, σαγκουίνια, περγαμόντα, λεμόνια και μήλα. Ιδανικό συνοδευτικό αποτελεί ένα επιδόρπιο κρασί με έντονη γεύση και χρυσοκίτρινο χρώμα, όπως το γλυκό Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, που θα αναδείξει τα αρώματά τους.

 

 

 

Τα φρέσκα του

Φλεβάρη

Κρασιά που τους ταιριάζουν από την γκάμα της Ελληνικά Κελλάρια
Ψάρια

 

τσιπούρες

κουτσομούρες

μπαρμπούνια

λαυράκια

λούτσοι

βραστόψαρα

γλώσσες

γόπες

λυθρίνια

συναγρίδες

σφυρίδες

μαρίδες

χταπόδια

γαρίδες

καραβίδες

καλαμάρια

 

ELLINIKA-KELARIAELLINIKA-KELARIAΨηλές Κορφές από τον ΕΟΣ Σάμου & Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers Μοσχοφίλερο από την Ελληνικά Κελλάρια
Λαχανικά

 

κρεμμυδάκια φρέσκα

 

μαρούλια

 

μπρόκολα

 

σπανάκια

 

καρότα

 

λάχανα

 

πράσα

 

σέλινα

 

ELLINIKA-KELARIAELLINIKA-KELARIAΜελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ από την Ελληνικά Κελλάρια &  Μοσχάτο Άσπρο από τον ΕΟΣ Σάμου
Φρούτα

 

 

μανταρίνια

 

πορτοκάλια

 

σαγκουίνια

 

περγαμόντα

 

λεμόνια

 

μήλα

 

 

ELLINIKA-KELARIASamos Vin Doux από τoν ΕΟΣ Σάμου

 

«Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει» λέει η γνωστή παροιμία. Και εμείς υποδεχόμαστε τον τελευταίο μήνα του χειμώνα με φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα, συνοδεία πάντα των εκλεκτών κρασιών από την πλούσια γκάμα της Ελληνικά Κελλάρια.

 

 

http://www.greek-wine-cellars.com/

 

ΠΡΟΦΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ:

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 36 χώρες της υφηλίου. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.

 

Η εταιρία παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα Οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της Ελληνικά Κελλάρια στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της.

 

Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι  σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

 

Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε θέλησε, τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει την γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.

 

Το 2016 εγκαινίασε τη νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

 

Παράλληλα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά την διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στους λόφους που βρίσκονται πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο, αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς», οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS», η νέα σειρά «Μίτος της Αριάδνης» και η αυθεντική Μαυροδάφνη «Tsigello», στην ξηρή εκδοχή της.

 

Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. ξεκίνησε τη συνεργασία της με το brand ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ, και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που θεωρείτο «άρχοντας της απόσταξης». Με την συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.

 

Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας την δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε την στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με την Νο1 Γαλλική Εταιρία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.

 

Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την «εξωστρεφή» φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.