Ανακαινισμένος και σύγχρονος ο Παιδικός Σταθμός Φοίνικα – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Ανακαινισμένος και σύγχρονος ο Παιδικός Σταθμός Φοίνικα

PAIDIKOS-STATHMOS-FOINIKA

21/02/2020


Στο διώροφο ανακαινισμένο κτίριο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Ικάρων, λειτουργεί πλέον ο σύγχρονος παιδικός σταθμός του Φοίνικα, μετά από κατασκευαστικές παρεμβάσεις της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμαριάς.

Με τις εργασίες ανακαίνισης δημιουργήθηκε ένα περιβάλλον σύγχρονο, ανανεωμένο, καλαίσθητο, ευχάριστο και απόλυτα συνυφασμένο στις συνθήκες των νόμων και των παιδαγωγικών επιστημών.

 

PAIDIKOS-STATHMOS-FOINIKAΉδη στο ισόγειο του Σταθμού φιλοξενούνται σήμερα περίπου 50 παιδιά, ενώ στον πρώτο όροφο του Παιδικού Σταθμού, όπου ανακαινίσθηκε εξ ολοκλήρου, θα μπορούν με τη νέα χρονιά  να φιλοξενηθούν  επιπλέον 50 παιδιά.

Ο παιδικός σταθμός του Φοίνικα βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή του Δήμου,  με ποιότητα παραδοσιακής γειτονιάς.

Η πρόσβαση σ αυτό το κτίριο  είναι εύκολη και συνδέεται οργανικά με τον περιβάλλοντα ιστό μέσω των οδών Πινδάρου, Iκάρων και Θησέως που χαρακτηρίζονται δρόμοι  ήπιας κυκλοφορίας.

Στο σχεδιασμό του κτηρίου έχουν ληφθεί υπόψη οι σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις. Οι διαστάσεις, η μορφή, η χρωματική επεξεργασία των επιφανειών, ο φωτισμός των χώρων, αποτέλεσαν το αντικείμενο για ιδιαίτερες προσεγγίσεις.

Επίσης, ο αύλειος χώρος του Παιδικού Σταθμού είναι λειτουργικός, ασφαλής, δενδροφυτεμένος, με μεγάλους χώρους για το παιχνίδι των μικρών παιδιών