Αγριογούρουνο κρασάτο με πουρέ σελινόριζας – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories

Αγριογούρουνο κρασάτο με πουρέ σελινόριζας

OraThess Post Thumb

31/12/2019


Μία εύκολη πρόταση για το γιορτινό τραπέζι μας και όχι μόνο. Αγριογούρουνο κρασάτο με πουρέ σελινόριζας! Μια ξεχωριστή συνταγή που μας προτείνουν τα ζυθεστιατόρια Ζύθος και Dore Ζύθος!

Υλικά για 4 – 6 άτομα:

2 κιλά αγριογούρουνο μπούτι χωρίς κόκαλο
2 – 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 – 3 κλαράκια σέλερυ ψιλοκομμένα
2 – 3 καρότα ψιλοκομμένα
8 – 10 πίκλες αγγουράκι ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
80 ml ελαιόλαδο
2 1/2 lt κρασί κόκκινο
Αλάτι πιπέρι μπαχάρι κατά βούληση

Για τον πουρέ:

2 – 3 μεγάλες σελινόριζες
100 γρ βούτυρο
100 ml φρέσκο γάλα
Αλάτι κατά βούληση
AGRIOGOUROUNO

Εκτέλεση:

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε κύβους των 3 cm και το σωτάρουμε με το ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε να σωτάρουμε.
Μόλις ροδίσουν και αυτά σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 1/2 ώρες περίπου.
Μόλις δέσουν τα υγρά του προσθέτουμε αλατοπίπερο, μπαχάρι και το κρατάμε ζεστό.
Έπειτα καθαρίζουμε τις σελινόριζες και τις κόβουμε σε κυβάκια για να τις βράσουμε.
Μόλις βράσουν, αφαιρούμε το νερό και τις πολτοποιούμε μαζί με το βούτυρο, το γάλα και αλάτι.
Σερβίρουμε τον πουρέ σελινόριζας μαζί με το αγριογούρουνο.