Έκθεση φοιτητών του Δ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ – OraThess
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories

Έκθεση φοιτητών του Δ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ

ekthesi-foititon

30/09/2019


Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ διοργανώνουν και παρουσιάζουν ΕΚΘΕΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ του Δ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής  του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 20:00
στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη.

 

Συμμετέχουν οι φοιτητές:
Φιλιώ Κεμερίδου, Αφροδίτη Λακκοβικιώτου, Δήμητρα Λιόγκα, Αγγελική Μυλοπούλου, Ορέστης Παπακωνσταντίνου και Ρεβέκκα Πρωτόπαππα.

Διδάσκοντες: 
Ευάγγελος Πλοιαρίδης, Βασίλης Αβραμίδης

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Το Δ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., το οποίο, μέχρι το 2018, διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία ο ομότιμος καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννης Φωκάς συνεχίζει την εκθεσιακή του παράδοση παρουσιάζοντας έργα των φοιτητών και φοιτητριών του, ώστε να διατηρεί ζωντανό τον διάλογο με την πόλη, της οποίας αποτελεί μέρος.

Οι φοιτητές ενσωματώνουν γόνιμα και με ιδιαίτερη ωριμότητα πληροφορίες, εικόνες και βιώματα, δίνοντας τη δική τους προσωπική κατάθεση για τις δυνατότητες της ζωγραφικής να εκφράσει με ένταση και αυθεντικότητα τη σχέση τους με την εποχή τους.

Η ζωγραφική ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης έχει τα τελευταία χρόνια δεχθεί κριτικές ως προς την επικαιρότητα και τη δυναμική της και αυτή η έκθεση απαντά, χωρίς διλήμματα και ενοχές, στο γιατί το ερώτημα αυτό είναι ανεπαρκές.

Το Δ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής του Α.Π.Θ. αποτελεί έναν ζωντανό πυρήνα σκέψης και πειραματισμού. Τα αποτελέσματά του θα κατατίθενται τακτικά στο κοινό της πόλης προς συζήτηση και προβληματισμό.

καθηγητής Βαγγέλης Πλοιαρίδης MA RCA
Διευθυντής Δ’ Εργαστηρίου ΣΚΤ του ΑΠΘ

Χώρος: Βιβλιοπωλείο ΜΙΕΤ
Διεύθυνση: Τσιμισκή 11
Εγκαίνια: 03 Οκτ 2019
Διάρκεια: 03 Οκτ 2019 – 02 Νοε 2019

Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα και Τετάρτη: 9.00-15.30 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9.00-20.00 Σάββατο: 9.30-16.00

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό

 

Πληροφορίες: τηλ. 2310 288036